New Profesional Consult 930 x 122

investitie

Colos german, discuții pentru fabrică în România

Grupul german Varta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii pentru automobile, industriale și de consum, vizează România ca locație pentru o unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, potrivit G4media.ro.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

Investiția s-ar ridica la 1 miliard de euro.

Anunțul a fost făcut de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene MIPE.

Citiți și: BMW investește într-un oraș din România! Apar mii de locuri de muncă

Aceasta a afirmat că, echipa Ministerului Investitiilor și Proiectelor Europene va oferi tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România.

Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice.

Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă.

Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a anunțat Roxana Mînzatu, potrivit aceleași surse.

Sursă foto principal: zf.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Gustav spune:

    Interesele Piteștiului sunt apărate?
    Avem o platformă petrochimică degradată care poate fi folosită.
    Ce îi lipsește primarului să își arate disponibilitatea pentru o întâlnire pentru a afla pretențiile Varta că să se locheze în zonă. Primaria nu este interesată de alte venituri la buget?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90