Donaris 930 x 122

investitie

Colos german, discuții pentru fabrică în România

Grupul german Varta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii pentru automobile, industriale și de consum, vizează România ca locație pentru o unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, potrivit G4media.ro.

Citiți și: Cele mai bune universități din România. Universitatea Pitești, în coada clasamentului

Investiția s-ar ridica la 1 miliard de euro.

Anunțul a fost făcut de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene MIPE.

Citiți și: Brad Pitt are buletin de România

Aceasta a afirmat că, echipa Ministerului Investitiilor și Proiectelor Europene va oferi tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România.

Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice.

Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă.

Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a anunțat Roxana Mînzatu, potrivit aceleași surse.

Sursă foto principal: zf.ro

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Un comentariu

  • Gustav spune:

    Interesele Piteștiului sunt apărate?
    Avem o platformă petrochimică degradată care poate fi folosită.
    Ce îi lipsește primarului să își arate disponibilitatea pentru o întâlnire pentru a afla pretențiile Varta că să se locheze în zonă. Primaria nu este interesată de alte venituri la buget?

570 X 90 POSADA 3