930 x122 grota rece

Complex de Servicii Sociale

COMPLEX DE SERVICII SOCIALE PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI

Consiliul Județean Argeș va aproba în următoarea ședință un proiect pentru înființarea unui Complex de Servicii Sociale în orașul Costești, proiect elaborat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, care va fi finanțat cu bani europeni.

Citiți și: Accident în Argeș: O Toyota Avensis, praf în șanț

Se urmărește construirea şi dotarea a două case de tip familial cu o capacitate de 12 locuri/casă, pentru 24 de copii cu dizabilităţi, beneficiari de măsură de protecţie în centrul rezidenţial din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti. De asemenea, va fi înființat și un centru de zi de recuperare pentru copii, cu o capacitate de 50 de beneficiari.

Centrul de zi va furniza servicii de recuperare, atât pentru beneficiarii celor două case de tip familial, cât şi pentru copiii cu dizabilităţi aflaţi în familii, în comunitate.

Citiți și: „Ia mâna de pe ea, să m…. familia mea!”

Vor fi oferite programe individualizate de recuperare – reabilitare prin kinetoterapie, logopedie, terapie ocupaţională, consiliere psihologică, de psihopedagogie specială, terapie psihologică individuală şi de grup, consiliere şi sprijin pentru familiile beneficiarilor, programe recreative şi de socializare specifice copilului cu dizabilităţi, adecvate vârstei, particularităţilor şi potenţialului de dezvoltare a acestora, programe de educaţie specială individuală şi în grup pentru copiii cu dizabilităţi, servicii de consiliere socială.

Valoarea totală a proiectului este de 6.657.300 lei, din care finanţare nerambursabilă 4.568.942 lei.

(Foto descriptiv: romanialibera.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3