New Profesional Consult 930 x 122

scumpiri

Concediul de iarnă, cel mai scump de până acum

Din cauza pandemiei de coronavirus, specialiștii în turism avertizează că iarna 2021-2022 ar putea fi cea mai scumpă de până acum din punct de vedere turistic. Acest lucru este valabil atât pe plan intern, cât și pe plan internațional.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Cristian Pitulice, expert în turism, a oferit, la Digi24, informații utile pentru persoanele care vor să meargă într-un concediu în această iarnă.

„Cei vaccinați pot călători oriunde doresc ei, pentru persoanele nevaccinate situația se complică foarte mult pentru că România este pe lista roșie și va mai sta acolo o perioadă de timp. A face rezervări în extern în momentul de față este destul de riscant, totuși există o sumă de state care acceptă clar și știm că vor accepta în continuare testele PCR sau dovada trecerii prin boală: Egipt, Zanzibar, Thailanda, dar pe teritoriul UE va fi foarte complicat să circulăm până la 31 decembrie”, a explicat Cristian Pitulice.

Citiți și: Scumpiri în lanț de la 1 ianuarie! Cât vor scoate românii din buzunare

IARNA 2021-2021, CEL MAI SCUMP SEZON TURISTIC

Expertul în turism a mai precizat faptul că perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai scumpă în ceea ce privește turismul intern cât și cel internațional, iar perioada cea mai propice de a pleca într-un concediu, din punct de vedere financiar, este cea de după Revelion, mai exact, la câteva săptămâni după Anul Nou.

„În perioada de sărbători, pentru Egipt, la hotel de 5 stele, se va plăti undeva la 2800 – 3500 euro pe 7 nopți. Dacă ne uităm doi adulți pentru Zanzibar vom ajunge la 3500-4000 euro. Iarna 2021-2022 va fi probabil cel mai scump sezon turistic pe care l-am avut până acum, atât pe plan intern, cât și internațional.

Dacă plecăm în Austria de revelion, la un hotel de 4 stele, 7 nopți de cazare, 2 adulți, putem plăti undeva la 3000 euro, și cu 2000 de euro sau chiar 1800 dacă mai avem răbdare plecăm săptămânile următoare, fix la același hotel, fix la aceleași condiții”, a mai precizat Cristian Pitulice.

Foto descriptiv: DirectBooking.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90