NOR CURIER 930X122

consiliul concurenței

Consiliul Concurenței anchetează 3 firme gigant. De ce sunt suspectate

Update: 

Citiți și: 2.000 de lei pentru tinerele mame!

„Edenred România operează într-un ecosistem amplu, ce reunește numeroși stakeholderi, și este firesc să fim aproape de instituțiile statului pentru sesiuni de rutină și acțiuni de orice natură.

Același lucru s-a întâmplat și la finalul lunii iunie, cu ocazia vizitei echipei din cadrul Consiliului Concurenței, când am colaborat foarte bine cu inspectorii, punându-le la dispoziție, în termenul indicat, toate materialele solicitate.

Citiți și: Tranzacție bancară uriașă! Cum vor fi afectați clienții

Rămânem, în continuare, la fel de deschiși la cooperare, pentru orice informații necesare.

Edenred România își desfășoară activitatea respectând cele mai înalte principii și standarde etice și de lucru, în beneficiul clienților, al partenerilor privați și publici și al utilizatorilor produselor din portofoliu, precum și în scopul unei bune desfășurări a tuturor programelor dezvoltate sau susținute de companie”.

Știrea inițială: Consiliul Concurenței anchetează 3 firme gigant. De ce sunt suspectate

Consiliul Concurenței a demarat o investigație la trei companii din țară.

Firmele sunt suspectate de o posibilă încălcare a regulilor în domeniu pe piața emiterii și comercializării de tichete.

Este vorba despre Endenred Romania, societate de tichete de servicii preplătite, Sodexo Pass Romania, companie de tichete și bonuri de masă pe card și Up România, firmă de bonuri și tichete de masă.

Consiliul Concurenței transmite:

,,Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România pe piața emiterii și comercializării de tichete.

Autoritatea de concurență are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România și-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitații la care au participat, precum și la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate.

Astfel, există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înțeles să fixeze prețurile de vânzare și cumpărare și alte condiții de comercializare a tichetelor, dar și să își împartă piața serviciilor de emitere și comercializare a acestora.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigație, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL și UP Romania SRL, dar și la sediul Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete și al Asociației Consiliul Emitenților Români de Tichete Electronice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească”, se arată în comunicat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90