EcoMoto 930×122

medalii

Copiii de aur ai Argeșului! Rezultate fenomenale la olimpiade!

Elevii argeșeni au obținut rezultate notabile la cea de-a 72-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, care a avut loc în perioada 14- 20 aprilie.

Citiți și: Eroii din spatele medaliilor: Povești de curaj și salvare, de Ziua Națională a României

Au fost premiați cu aur, argint și bronz.

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Pitești a obținut cinci medalii, două de aur și 3 de bronz.

Citiți și: EXCEPȚIONAL! 6 MEDALII PENTRU ROMÂNIA LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE ȘTIINȚE

Medaliile de aur au fost obținute de David Marghidan și Emanuel Mazare.

David Marghidan este elev în clasa a VII-a. Acesta a cucerit primul loc pe podium, obținând cel mai mare punctaj, de 20.5 puncte.

Emanuel Mazăre (foto) este elev în clasa a VIII-a.

Ambii olimpici au fost selectați pentru proba de baraj în vederea constituirii lotului lărgit al României la Olimpiada Balcanică pentru Juniori.

Medaliile de bronz au fost obținute de Mario Stan (clasa a VIII-a), Andrei Vlad Haiducu (clasa a V-a) și Mălina Pavel (clasa a VII-a).

Și Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Pitești se poate mândri cu rezultate remarcabile la această olimpiadă. Au fost obținute patru medalii de bronz și una de argint, după cum urmează:

– Andres Rafael Garaiman (foto) , elev în clasa a XII-a, a obținut medalia de argint.

– Sașa Mihai Garaiman, elev în clasa a V-a, a obținut medalia de bronz.

– Carmen Bîzgă și Mihai Militaru (foto), ambii elevi în clasa a IX-a au obținut medalia de bronz.

– Alexandru Mihai Bîlă, elev în clasa a X-a, a obținut medalia de bronz.

Și Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș a obținut două medalii de bronz. Acestea au fost dobândite de Emanuel Ștefan Știuj și Andrei Vlad Cîrstescu , ambii elevi în clasa a XII-a.

Și Școala Gimnazială „Nae A. Ghica” Rucăr a obținut o medalie de argint. Aceasta a fost dobândită de Alexandru Ciobotea, elev în clasa a VII-a, care s-a și calificat la proba de baraj în vederea constituirii lotului lărgit al României la Olimpiada Balcanică pentru Juniori.

ePitești a realizat interviuri în exclusivitate cu doi dintre olimpicii la matematică ai județului Argeș. Acum ceva timp am reușit să stăm de vorbă cu ei și să aflăm care sunt planurile lor de viitor.

Interviurile, AICI ⬇️:

Andres Garaiman, un elev remarcabil al Colegiului “Brătianu”!

Elev la Brătianu, fotbalist de națională, olimpic la matematică și campion la karate

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • Florin spune:

    Felicitări lor,dar de CN Zinca Golescu cu echipa de robotica clasa a7a vicecampioana națională la robotica de ce nu scrieți nimic?

  • Bucur spune:

    Felicitări minunaților elevi! Respect profund pentru ei și profesorii care i-au pregătit! Bravooo! Mă bucur de succesele lor ca și când ar fi copiii mei!

  • Mirela spune:

    Adevărat, ar trebui sa scrieți un articol frumos și despre echipa de robotica a Colegiului Zinca Golescu, clasa a 7 a, care sunt Vicecampionii României la aceasta disciplina!

  • Sorin Ulmeanu spune:

    Sigur nu ați uitat pe nimeni ?

    Spun asta pentru că nu ar fi prima data !

  • Irina Vlădescu spune:

    Ați uitat să-l menționați pe Alexandru Ciobotea, elev la Școala Gimnazială ,,Nae A. Ghica”, Rucăr, Argeș, care a obținut medalia de argint și premiul special la această olimpiadă.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90