NOR CURIER 930X122

asigurari

Coșmarul RCA revine! Ce se întâmplă cu cel mai mare asigurator de pe piață

Coșmarul RCA revine! Ce se întâmplă cu cel mai mare asigurator de pe piață

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Mai mulți angajați din Euroins au contactat redacția, după ce Libertatea a lansat o serie de investigații jurnalistice despre piața asigurărilor.

Euroins este acum cea mai mare firmă de RCA, cu 31% din piață și mai bine de două milioane de asigurați.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Mai mulți oameni din interiorul Euroins au furnizat pentru Libertatea documente în care apare o rubrică „Nu raportăm”, când era vorba să raporteze către stat numărul proceselor.

Avertizorii au trimis documentele și la ASF.

Au avut loc audieri la Euroins și miercuri, 1 februarie 2023, Consiliul ASF a luat în discuție situația companiei.

Hotărârea: ASF face o sesizare penală împotriva întregii conduceri Euroins, susțin surse din Autoritate.

O companie de asigurări care nu declară către ASF numărul real de dosarele din instanță manipulează indicatorii săi de solvabilitate.

Resursele de daună pe care le are sunt mai mici decât ar fi nevoie în realitate.

Și, atunci, firma ajunge să vândă pe post de polițe RCA hârtii fără valoare de acoperire.

Miercuri, 1 februarie, Consiliul ASF a votat în unanimitate, pe baza acestor documente, pe care le avea și Autoritatea, corelate cu descoperiri ale experților din ASF, că trebuie sesizați procurorii.

Foto: descriptiv/Arhivă/ePitești.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Bogdan spune:

    Niște jeguri,o companie de tot rahatul am pățit-o cu ei . Să-mi dea polița degeaba și nu aș face la ei…

  • Macanachi spune:

    Statul sa nu se mai bage dictatorial, limitând discreționar prețul poliței de asigurare, în special cel RCA, pt ca va falimenta orice societate de asigurare. Pe toate le va baga în faliment. Societățile de asigurare nu-s case de binefacere unde se despagubesc avarii (multe făcături, excese sau fraude în asigurari) pe un amarat de RCA = CASCO Țigănesc. Să lase piața libera de formare a prețului poliței unde se ia în considerare și factorul despăgubirilor, nu sa-si bata joc de oamenii care muncesc ca SCLAVII în domeniu, fiind foarte prost plătiți și supraîncărcat. ASF-ul și statul de ce nu verifica și corectează aceste discrepante între marile salarii de șefi și directori care stau cu zdranca în mână biciuind angajații precum faraonii ! Sa va fie rușine !

  • Asigurat spune:

    Comisionul plătit intermediarilor care vând polițe RCA sa fie redus la maxim 5% de la 10-15% cât este acum, și impreuna cu un control strict al escrocilor cu service-uri care umfla prețul și cu procente cuprinse intre 200-500% la reparațiile platite de asigurări, eventual cu o supraimpozitare de minim 99% pentru aceștia, ca să le taie pofta de furat din buzunarul asigurătorilor, deci implicit din buzunarul nostru, al asiguratilor, aceste 2 chestii simple ar face ca nici-o firma de asigurări sa nu mai dea faliment și ar face ca polițele rca sa aibă preturi decente, suportabile și corelate cu veniturile celor mai mulți dintre români.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3