930×122 CAPRA 5

consiliu local pitesti

Costescu (PSD) în CL către Alina Manea – Inspector General: „Dacă nu încetați, o să spun să vă dea afară!”

Cătălin Costescu, consilier local din partea PSD în Consiliul Local Pitești către Alina Manea – Inspector General: „Dacă nu încetați, o să spun să vă dea afară!”

Citiți și: Ședință capitală la Primărie!

Alina Manea – Inspectorul General al IȘJ Argeș (foto stânga) a încercat să fie redusă la tăcere în ședința de ieri a Consiliului Local Pitești de către președintele de ședință, Costescu Cătălin – PSD (foto stând jos) atunci când aceasta a dorit să aducă lămuriri cu privire la solicitarea adresată către Primăria Pitești.

Citiți și: Decizie cu privire la viitoarele benzinării de pe centura ocolitoare a Piteștiului

Concret, Alina Manea a solicitat, în calitate de Inspector General al IȘJ Argeș, achiziționarea de către primărie a unor containere modulare, care să fie folosite drept săli de clasă, pentru ca elevii de la două școli mari din Pitești să-și poată desfășura activitatea începând cu 13 septembrie. Subiectul pe larg: AICI – VIDEO – Elevii din Pitești nu au locuri în clase!

Solicitarea a venit în urma înscrierilor, dar și ca urmare a unei schimbări legislative, care prevede reducerea efectivelor de elevi de la clasele a V -a, la 29 de elevi în clase.

Prezența Alinei Manea în ședința Consiliului Local Pitești s-a datorat, după cum a și declarat, strict respectării drepturilor elevilor de a fi școlarizați, respectării dreptului la educație.

Deși aceasta și-a început discursul cu speranța la dialog și colaborare reciprocă, unii membrii din Consiliul Local Pitești nu s-au comportat așa cum era de cuviință să o facă.

 

TUPEU MARE PENTRU O FUNCȚIE ATÂT DE MICĂ

Costescu Cătălin (consilier local al PSD) a ținut să abuzeze la maximum de statutul pe care îl deține temporar, și anume de funcția de președinte de ședință, pentru a-i încălca Alinei Manea dreptul de a mai lua cuvântul sau dreptul la replică, aceasta fiind, culmea, cea mai în măsură, prin prisma funcției pe care o deține, de a oferi lămuriri cu privire la cum stă de fapt situația în școli.

DISCUȚIA DINTRE COSTESCU CĂTĂLIN ȘI ALINA MANEA

Costescu Cătălin – consilier local PSD, președinte de ședință: (…) Nu vă mai dau, doamnă (n.r. cuvântul), nu mai ridicați mâna că n-o să mai vorbiți. Ați vorbit, vă mulțumim foarte mult!

Alina Manea – Inspector General al IȘJ Argeș: Și eu vă mulțumesc, dar nu înțeleg de ce nu-mi permiteți să-mi spun opinia?

Costescu Cătălin – consilier local PSD, președinte de ședință: Pentru că nu … mai trebuie. Opinia dumneavoastră puteți s-o spuneți, dar nu acum!

Comportamentul de vătaf al președintelui de ședință a continuat, iar pe un ton ridicat, din care să reiasă superioritatea, acesta a amenințat-o pe Alina Manea că o dă afară din sala de ședință, atunci când aceasta a adus în discuție un protocol de colaborare.

Și consilierul local al PNL –  Răzvan Șerbănoiu a intervenit și a ținut ”să-și felicite” colegul din Consiliul Local Pitești pentru atitudinea avută față de o femeie, în primul rând și față de un reprezentat al unei funcții importante în județ, în al doilea rând.

Șerbănoiu Răzvan – consilier local: Domnu Costescu, vă felicit pentru funcția de președinte de ședință! Este prima dată când se întâmplă ca cineva să se poarte, aproape abuziv, cum vă purtați dumneavoastră.

De aici, discuția a continuat, Costescu reproșându-i colegului Șerbănoiu că, într-o ședință anterioară, a adoptat aceiași atitudine abuzivă față de unul dintre colegii săi.

Alegerea pe trei luni a președintelui ședințelor de Consiliul Local Pitești se pare că reprezintă pentru consilierii locali o oportunitate prin care aceștia ”să-și plătească” vechi polițe.

Sursa video partea 1: Super TV

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • wrt spune:

    pesedeilor nu le trebuie scoli, ei sunt nomenclatura comunista, ei vor doar dobitoci, nu ii intereseaza educatia si problemele scolilor..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3