930×122 CAPRA 5

alina manea

Video – Elevii din Pitești nu au locuri în clase!

Update, ora 18.51

Citiți și: Ședință capitală la Primărie!

În ședința de astăzi a Consiliului Local Pitești, Alina Manea – Inspector General al IȘJ Argeș a venit cu solicitarea ca Primăria Municipiului Pitești să achiziționeze pentru două școli din oraș, containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă.

Această solicitare vine în urma unei reglementări care prevede reducerea efectivelor de elevi în clase, dar și din cauza numărului mare de elevi din unele școli. Este vorba despre Școala Gimnazială Mihai Eminescu, nr 11 din Craiovei și Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, nr 13 din cartierul Trivale.

Citiți și: A. Manea: „Dacă un profesor ar avea un salariu decent nu s-ar mai complica să facă meditații!”

SOLICITAREA ALINEI MANEA ÎN CONSILIUL LOCAL PITEȘTI

„Prezența mea se datorează fix calității instituționale pe care o vreau și strict speranței într-un dialog și colaborare așa cum mi-o doresc, și sper să fie reciprocă. Aduc în atenția dumneavoastră  o problemă cu care ne confruntăm și care a fost consecința unor schimbări legislative.

Este vorba despre modificarea legii 1 din legea 185 din 2020, despre reducerea efectivelor de elevi în clase, mai exact despre obligativitatea respectării acestei legi în sensul reducerii efectivului de elevi de la clasele a 5-a, la 29 de elevi în clase.

Pe cale de consecință, acest lucru a condus la restructurarea claselor de elevi și de asemenea, la imposibilitatea noastră de a-i putea școlariza de la 13 septembrie anul curent. Problema cu care ne confruntăm este necesitatea spațială pe care noi am judecat-o în sensul achiziționării unor containere în situații punctuale din județ.

Este vorba de școlile foarte mari și de obligativitatea noastră și din punct de vedere educativ, și din punct de vedere al respectării interesului suprem al copiilor de a-i școlariza. Este soluția pe care noi am gândit-o și am înaintat-o primăriei.”

La această solicitare mai mulți consilieri locali au propus sacrificarea unor sume de bani destinate unor studii de fezabilitate și de oportunitate.

Deși unii consilieri, precum Ana Stan, nu văd soluția containerelor una de durată, aceasta este vitală pentru ca elevii să poată începe noul an școlar.

După lungi discuții și contradicții, edilul Cristian Gentea a propus ca banii pentru aceste containere modulare să fie luați de la studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan și de la extinderea școlii Mircea cel Bătrân.

 

Știrea inițială, ora 15.07 

INSPECTORUL GENERAL AL IȘJ ARGEȘ, ALINA MANEA VREA SĂ IA CUVÂNTUL ÎN CONSILIUL LOCAL PITEȘTI

Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Alina Manea s-a înscris pentru a lua cuvântul în cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, care se desfășoară în acest moment.

 

Alina Manea a fost nevoită să ia această decizie pentru a fi ascultată de edilul Cristian Gentea, dar și de consilierii locali.

Aceasta s-a înscris la discuții pentru punctul 43 pe ordinea de zi, privind rectificarea bugetului Municipiului Pitești pe anul 2021.

Reamintim că, Alina Manea a fost director al Colegiului Național Ion C. Brătianu, iar începând cu data de 7 iulie a fost numită în funcția de Inspector Școlar General.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Uuiok spune:

    Problema este alta, dar nimeni nu zice nimic! Sunt școli în oraș care nu au copii, pentru ca sunt racolați de unele școli mai mari, deși nu au dreptul sa învețe decât în școlile din cartier.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90