930 x122 grota rece

alina manea

A. Manea: „Dacă un profesor ar avea un salariu decent nu s-ar mai complica să facă meditații!”

Prof. Alina Manea: „Nu cred că dacă un profesor ar avea un salariu decent s-ar mai complica să facă meditații!

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Astăzi a avut loc o conferință de presă a PNL Argeș în care profesoara de la Colegiul Național Ion C. Brătianu, Alina Manea, fost inspector școlar general al județului Argeș, vicepreședinte pe probleme de educație al PNL Argeș, a adus în discuție proiectul de Lege al Educației.

Proiectul este în dezbatere publică, dezbatere care este programată să se termine astăzi.

Citiți și: Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni, candidat la Primărie

„O spun cu mândrie: este un proiect de Lege inițiat de PNL, de către domnul ministru Sorin Cîmpeanu și de către echipa dumnealui.

Este un proiect de lege care a venit după studii efectuate pe parcursul a cel puțin cinci ani și care a fost cerut de necesitatea schimbării.

Sunt convinsă că fiecare dintre noi a avut cel puțin o nemulțumire legată de sistemul de educație actual.

Nemulțumiri legate de programe supraîncărcate, de școli care își desfășoară programul pe trei schimburi, legate de salarizarea profesorilor și consecința necesității meditațiilor făcute la negru, ca să discutăm cinstit.

Sunt nemulțumiri legate de învățământul special, trebuie făcute eforturi de incluziune serioase.

„Toată lumea este nemulțumită, dar când se dorește schimbarea nu face nimeni un efort minim de a înțelege aceste legi”

Trăim un paradox care am impresia că nu este doar românesc.

Toată lumea este nemulțumită, dar când se dorește schimbarea nu face nimeni un efort minim de a înțelege aceste legi.

Deschiderea a fost spre dialog, spre amendamente, spre lucruri care pot fi îmbunătățite.

S-a făcut un pas esențial, iar anul școlar care va începe în curând va fi unul delicat, de pregătire a acestor schimbări.

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar este supraîncărcat în ceea ce privește atribuțiile. Un inspector școlar trebuie să facă foarte multe lucruri într-un timp scurt.

Toate aceste structuri nou conturate de proiectul de lege vin să distribuie moderat și rațional aceste atribuții și sistemul de colaborare inter-instituțională.

„Nu e anormal să îți dorești o viață mai bună!”

Modificările vizează și o nouă formulă de Bacalaureat, și bursele, revigorarea învățământului profesional, tehnic și dual, precum și salarizarea cadrelor didactice.

Nu cred că dacă un profesor ar avea un salariu decent s-ar mai complica să facă meditații! Nu e anormal să îți dorești o viață mai bună!

Toate aceste schimbări țin de mentalitate.

Toți părinții trebuie să înțeleagă că dacă al lor copil merge la o școală profesională nu înseamnă că este mai puțin inteligent decât un copil care merge la un liceu teoretic.

E important să fii cel mai bun în ceea ce faci! Orice meserie poate fi brățară de aur!”,  a spus Alina Manea.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Olteanu spune:

    Și nu e decent salariu, aveți șase luni de vacanță și de doi ani vorbiți de acasă la calculator. Aveți varianta, mediul privat, dar aici nu mai luați vouchere de vacanță.

  • Andrei spune:

    In România nu exista decent, oricât ar câștiga vor mai mult. Au ajuns copii sa fie forțați de profesori sa meargă la meditație din clasa 1. Le dau note mari fiind la meditație cu doamna învățătoare și părinții cred ca sunt deștepți când ajung la examene constata ca sunt praf

  • cetatean spune:

    Oare a citit toate proiectele de lege sau doar spune ce a primit de la partid?

    Inclin sa cred că varianta a 2-a!

  • Iordan spune:

    Aceeași problema ca in medicina .Salarii. foarte mari ,Rezultate slabe ,Va fi foarte greu sa avem rezultate palpabile in acest domeniu foarte important.Cred ca ar trebui sa punem problema pe sistemul privat ,deoarece la bugetari se văd problemele.??

  • Manea spune:

    Și cine îi învață pe elevi, aia care doar se numesc profesori și care la titularizare au note de 2 și 3 ? Terminați cu cerșetoria asta de la stat , că sunt alții care au învățat mult mai mult și trăiesc din salariul minim. Ați politizat și învățământul d-aia sunteți praf. Pe valoare nu erați niciunul inspector, sau director.

  • Mihnea spune:

    Unde ai vazut madame meditatii acasa prin tari civilizate?In primul rand nu safe sa-ti trimiti copii in casa la vreun individ sau individa!Pentru Romania cred ca aveti salarii decente in comparatie cu cei care le platesc adica privatii!Apoi anul scolar din Romania cred ca este unul dintre cele mai scurte din Europa,parintii trebuie sa mearga la lucru asa ca nu stiu cu cine isi poate lasa copii in grija Daca nu are bunici sau daca acestia nu vor sa stea cu copii asa cum se intampla in Occident!

  • Ani Ivan spune:

    Oricât de mare ar salariul, la noi e boala generală meditațiile! Nu se mai vindeca oamenii din tara aceasta, decât printr-o reforma cu legi clare! Mi-e greu sa cred ca după atâta timp in care s-au învățat la bani câștigați ușor sa își dea interesul sa-i învețe carte la școala!!! E cumplit!!!! Unde sunt performanțele de alta data??? Iar acolo unde sunt, sunt pe banii nostrii!!!! Rusine!

  • Costel spune:

    Un profesor face 4 ore pe zi și ia minim 3.500 lei. Dacă ar lucra pe zi 8 ore, ar lua minim 7.000-8.000. Un inginer de exemplu rar se întâmplă să ia 7.000.
    Sunt de acord ca trebuie sa fie renumerati, însă renuneratia trebuie făcută în funcție de rezultate. Nu bagi toate cadrele în aceeași găleată. Adică și ala care performraza și cel care așteaptă de la 30 de ani pensia.

    Mai exact. Trebuie sa existe o parte fixa pe care sa o ia toți, iar peste sa vina bonus pentru : rezultatele anuale, rezultatele la examene, rezultatele generale ale scolii/liceului, rezultatele la olimpiade etc etc. Asa, un profesor ar fi interesat ca toți copiii sa aibă rezultate bune și ar fi implicat total, nu doar cu cei câțiva care ii vin la meditație.

    Poezia ca dacă salariile sunt mari nu mai fac meditații, este o tâmpenie. La medici, când au fost mărite salariile, au crescut și banii pentru atenții, ca 50 de lei nu mai are valoare la un salariu dublu, asa ca acuma atenția s-a dublat.
    Asa și aici. La salariu dublu, meditația va costa dublu.

    Una peste alta sistemul de învățământ este praf, iar singura diferență este făcută de cadrul didactic. Se simt cadrele didactice bune.

    Daca dam la o parte meditațiile și banii băgați pt copii în cursuri de tot felul, învățământul romanesc ar fi în spatele celui din Mozambic.

    Avem 40 % analfabeți funcționali. Ei bine, fără meditații ar avea 70 %.

  • Alexandrescu spune:

    Dacă Doctorilor li sa mărit salariul nu mai iau șpagă..?
    Hai sa fim serioși…
    Pot avea și 5000 e pe luna tot mai vor să dacă citeva mii din meditații.

  • Elena spune:

    Văd numai anomalii scrise aici de frustrați!
    1. Profesorii nu au 6 luni vacanță, iar atunci când este vacanță aceea este pentru copii, pentru că, în vacanță profesorii ori sunt in activitate, ori pregătesc lecții, materiale, cursuri pe banii lor, asistență la examene naționale.
    2. În afara orelor de curs , profesorii pregătesc materiale și corectează lucrări, au de completate fișe și statistice ce depășesc, uneori cu mult 8 ore pe zi.
    3. Din cei 2500-3000 , cât ia un profesor care are până în 10 ani vechime, cumpără, de multe ori materiale pentru școală, privându-și copiii de anumite lucruri.
    4. Niciodată nu m-am gândit că meditația sa fie un mijloc de suplimentare a salariului și nici nu am tratat copilul după cât de bogat sau sa fac este, cât de sănătos sau cu probleme este!

  • Elena spune:

    Văd numai anomalii scrise aici de frustrați!

    1. Profesorii nu au 6 luni vacanță, iar atunci când este vacanță, aceea este pentru copii, pentru că, în vacanță, profesorii ori sunt in activitate, ori pregătesc lecții, materiale, cursuri pe banii lor, asistență la examene naționale.

    2. În afara orelor de curs , profesorii pregătesc materiale și corectează lucrări, au de completate fișe și statistici ce depășesc, uneori, cu mult 8 ore pe zi.

    3. Din cei 2500-3000 , cât ia un profesor care are până în 10 ani vechime, cumpără, de multe ori materiale pentru școală, privându-și copiii de anumite lucruri.

    4. Niciodată nu m-am gândit că meditația sa fie un mijloc de suplimentare a salariului și nici nu am tratat copilul după cât de bogat sau de sărac este, cât de sănătos sau cu probleme este!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3