Donaris 930 x 122

autobuze

Credit pentru autobuze noi în Piteşti

În urmă cu puțin timp, în ședința sa ordinară din această lună, Consiliul Local Piteşti a aprobat un proiect de hotărâre iniţiat de Primărie prin care i se permite societății Publitrans 2000 SA să înceapă demersurile pentru contractarea unui credit de la Banca Europeană de Dezvoltare şi Reconstrucţie (BERD).

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

Creditul este necesar pentru achiziţionarea de autobuze noi, în condiţiile în care contractul de asociere dintre Publitrans şi firmele CNCD şi Girexim expiră în curând şi, conform legislaţiei, nu mai poate fi prelungit. Este nevoie de 70 de autobuze, costul estimat al unei maşini fiind de 170.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Prin contractarea unui credit de la BERD se evită prelungirea procedurilor. În plus, BERD va fi cea care va organiza şi monitoriza licitaţia pentru autobuzele noi, a precizat primarul Tudor Pendiuc.

Citiți și: Pitești: Publitrans angajează! Toate detaliile, AICI

Deoarece creditul va fi contractat de Publitrans, nu de municipalitate, nu este afectat nici nivelul de îndatorare al Piteştiului. Limita maximă de îndatorare este de 25% din venituri, iar municipiul are acum un grad de îndatorare de doar circa 2%, conform spuselor directorului economic al Primăriei, Mariana Boncea.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3