Donaris 930 x 122

credite

arstat_mascati

CREDITE CU DOCUMENTE FALSE, PRINTR-O REȚEA BINE PUSĂ LA PUNCT. PERCHEZIȚII ȘI ÎN ARGEȘ

În această dimineață polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au desfășurat 15 percheziții la domiciliile membrilor unei grupări infracționale și a altor persoane implicate.
Acțiunea a vizat documentarea activității infracționale a grupului infracțional, format din  6 persoane.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Perchezițiile au fost desfășurate la locații din Capitală și din județele Argeș, Ilfov și Călărași.

Timp de aproape un an de zile, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor – Și D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au investigat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave (accesare credite de la bănci cu documente false), fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Citiți și: Breaking: Percheziții! Infractori „mondiali” luați pe sus de mascați

Membrii rețelei acționau în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova. Începând cu anul 2019, aceștia ar fi facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de muncă și nu realizau venituri, astfel fiind creat un prejudiciu mai multor instituții bancare în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

Astfel, cei șase membri s-ar fi ocupat cu obținerea de documente false, ce erau necesare pentru acordarea, de către instituțiile bancare, a diferitelor sume de bani, în forma împrumuturilor bancare. S-ar fi ocupat de obținerea propriu-zisă a împrumuturilor dar și cu racolarea diferitelor persoane pretabile în obținerea acestora.

Alte nouă persoane i-ar fi ajutat pe cei șase la obținerea de credite bancare, folosindu-se de documente false.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și medii de stocare, fiind puse în aplicare 15 mandate de aducere (membrii grupării au fost conduși la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală).

În acțiune au fost angrenați și jandarmi de la B.S.I.J. „Vlad Țepeș”.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90