SPALATORIE MURAY  930×122

alocații

Cresc pensiile și alocațiile!

În ședința de guvern de astăzi a fost adoptate două ordonanțe privind creșterea alocațiilor și pensiilor.

Citiți și: Veste importantă privind pensiile de urmaș!

Astfel, punctul de pensie se va majora cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei.

Crește, de asemenea și indemnizația socială pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei. Tot din 2022 statul va acorda o indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație.

Citiți și: Ultima oră: Decizie pentru majorarea alocaţiei copiilor

Stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie”, a declarat premierul Ciucă.

În ceea ce privește alocația pentru copii, aceasta va crește  la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. Totodată, alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Foto principal – descriptiv: Monitorul de Cluj

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90