930×122 CAPRA 5

alocații

Cresc pensiile și alocațiile!

În ședința de guvern de astăzi a fost adoptate două ordonanțe privind creșterea alocațiilor și pensiilor.

Citiți și: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Astfel, punctul de pensie se va majora cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei.

Crește, de asemenea și indemnizația socială pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei. Tot din 2022 statul va acorda o indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație.

Citiți și: Recalcularea pensiilor! Când ajung noile decizii la oameni

Stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie”, a declarat premierul Ciucă.

În ceea ce privește alocația pentru copii, aceasta va crește  la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. Totodată, alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Foto principal – descriptiv: Monitorul de Cluj

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90