NOR CURIER 930X122

minim

Cresc salariile! Iată cât vor câștiga oamenii!

Cresc salariile! Iată cât vor câștiga oamenii!

Citiți și: Bani în plus la salariu din ianuarie! Angajatorii sunt obligați

Guvernul transmite sindicatelor și patronatelor că se pregătește să fixeze salariul minim brut pe economie obligatoriu în plată, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 lei, din care 200 lei vor fi scutiți de impozit și contribuții sociale, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, citat de Profit.ro.

Conform ministrului, pentru anul următor, în cadrul celor 3.000 de lei, suma de 200 de lei scutită de taxe va fi obligatorie.

Citiți și: Salariile care cresc obligatoriu!

În prezent, este opțional un mecanism de acordare de către angajator a unei sume de 200 de lei scutită de taxe, peste salariul minim.

Propunerea este discutată de Guvern cu patronatele și sindicatele în Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, iar potrivit unor surse politice este analizată și varianta ca la 3.000 lei, angajatorul să aibă în continuare opțiunea de a acorda 200 lei voluntar, sumă scutită de asemenea de impozite și contribuții.

În toamna anului trecut, Guvernul a aprobat creșterea salariului minim până la 2.550 de lei, măsură care a intrat în vigoare la începutul acestui an. Astfel, de la 1 ianuarie, salariul minim este de 2.550 lei brut, reprezentând o creștere de 10,8% comparativ cu cel din 2021.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90