SMART KIDS 930X122

ministrul muncii

Crește vârsta de pensionare. Declarațiile Ministrului Muncii

Crește vârsta de pensionare. Declarațiile Ministrului Muncii

Citiți și: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Vești proaste pentru cei care le așteaptă

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii a anunțat că urmează noi discuții cu oficialii de la Comisia Europeană pentru a renegocia reforma pensiilor din PNRR.

Voi demara discuții.

Citiți și: S-a decis! Când intră banii în conturi!

Sper că în 2-3 săptămâni să am și un material premergător referitor la reforma pensiilor din PNRR.

Noi avem cetățenii care lucrează și contribuie la PIB-ul țării respective, la PIB-ul UE, trebuie ca împreună cu Comisia să găsim o soluție echitabilă pentru acei români și să dărâmăm acel prag antiromânesc și un prag al sărăciei pus în mod iresponsabil în PNRR și asumat de România, mai ales până în 2070.

Am demarat o procedura atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR -urile statelor respective și mai ales până în 2070.

Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a declarat Marius Budăi la Realitatea PLUS, citat de romaniatv.net.

Referitor la majorarea vârstei de pensionare, ministrul Muncii îi asigură pe români că aceasta nu va crește

Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor.

Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni.

La acest moment convingerea mea este că nu se impune o asemenea măsură și eu nu o voi susține.

La rectificarea bugetară ministerul muncii a primit bani suplimentari.

Nu avem probleme cu plata pensiilor.

În acest moment salariul minim este de 2550 de lei.

Una din măsurile care au făcut parte din pachetele economice și sociale pe care le-am implementat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plata cu valoarea de 200 de lei.

Să ajungă deja la 2750 de lei, cu mențiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a mai declarat Marius Budăi.

Foto: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Barnea Vasile spune:

    Sa revizuirea pensiilor celor care au muncit 35 de ani,și mai mult dl ministru tot mărește pensiile mici !dar de ce au unii pensii mici????România e singura țară cu doua formule de calcul,un pt femei tot se împarte la 25 de ani,și 35 ani la bărbați e TILHĂRIE PE FAȚĂ A STATULUI

  • Dăncău Corneliu spune:

    Pt mediul privat:creștere 200ron neimpozitați-
    D.V(dacă vrea patronul)și dacă poate.
    Încă o măsură ambiguă,pe strada asta se aplică,pe cealălaltă nu.
    În plus,cei care iau cei 200 ron dar care au de plătit pensie alimentară ,dacă nu pot fi verificați se prefac că nu au luat suma.
    Asta este lovitură pt copiii din familii monoparentale și așa bătuți de soartă.
    O măsură tipic românească,cu legi stufoase,încâlcite,cu portițe ,cu falsuri și abrevieri.
    În plus ăia mici au mai luat un șut de la onorabilul guvern care la cei până în doi anișori a crescut alocația la 600 ron,dar la ceilalți 2-18 ani s-a prefăcut că uită.
    Aferim!

  • De ce. Măriți vărsa noi în țară sunt cu varsă înaintată. Am lucrat și lucrez angajat unde mai sunt locuri de munca cu salariul minim pe economie chiar dacă am experiență tot acolo sunt băgat și cu acei tineri.. Care au rămas în țară.
    Bonurile de masă cu 15 lei. Vai de noi.. Voi nu că nu știți dar faceți din acei ce am rămas slugi în țară..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA