930 x122 grota rece

ordine publică

Creștere uriașă de salarii pentru aceste persoane!

Creștere uriașă de salarii pentru aceste persoane!

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Guvernul a stabilit, printr-o ordonanță apărută luni, ca angajații din apărare, ordine publică și securitate națională să poată beneficia de o majorare salarială.

Aceasta va fi de până la 30% din solda ori salariul de funcție.

Citiți și: După suspendarea lui Georgescu de la Mioveni, viceprimarul scoate capul în lume

Documentul nu stabilește însă și detaliile majorării salariale.

Acestea urmază să fie stabilite, la nivelul fiecărei instituții, de către conducătorul acesteia.

Astfel, prin această ordonanță se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda sau salariul de funcție ori cel de bază pentru angajații din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

Creștere uriașă de salarii pentru aceste persoane!

„Personalul din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, care participă la realizarea și menținerea capacității operaționale a structurilor/ unităților, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, beneficiază de o majorare salarială în cuantum de până la 30% din solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază”, după cum apare în actul normativ.

Ordonanța stabilește și că structurile sau unitățile beneficiare se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Totodată, perioada, categoriile de personal și mărimea majorării salariale trebuie stabilite prin ordin al șefului fiecărei instituții în parte.

Tot acum s-a reglementat și dublarea, față de 2018, a indemnizației de delegare ori detașare pentru personalul din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională care participă la misiuni de instrucție, exerciții militare și aplicații, în tabere sau în poligoane.

Mai precis, după cum apare în noua ordonanță:

“Pentru personalul din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, indemnizația de delegare sau de detașare se acordă în cuantum dublu față de cel stabilit potrivit Hotărârii Guvernului nr. 714/2018 (…).”

În plus, s-a stabilit acum un cadru legal unic privind salarizarea personalului militar, a polițiștilor și polițiștilor de penitenciare pe perioada cursurilor de formare și perfecționare, precum și cu privire la acordarea concediului de odihnă, concediului de odihnă suplimentar și a concediului de studii, dar și compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat, pentru toate corpurile de personal militar.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3