930×122 CAPRA 5

artă murală

Curtea Spitalului de Pediatrie Pitești, animată cu personaje de poveste

Curtea interioară a Spitalului de Pediatrie din Pitești a fost transformată de către elevii Liceului de Arte „Dinu Lipatti” într-un loc de basm, menit să le aline suferința micuților pacienți.

Citiți și: Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Zidurile care împrejmuiesc unitatea medicală au fost pictate în culori vii, cu imagini animate. Rezultatul final este de-a dreptul spectaculos.

Citiți și: Școli fără căldură! Elevi trimiși acasă

Elevii care s-au angrenat în acest proiect petreceau chiar și 5 ore de muncă zilnic, pentru ”a da viață” zidurilor albe și, bineînțeles, pentru a le aduce un zâmbet pe chipul copiilor internați aici.

La inaugurarea lucrării au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și ai Spitalului de Pediatrie Pitești, reprezentanți ai unității de învățământ, dar și edilul Cristian Gentea.

 

Este vorba despre o operă de artă, este vorba despre o pictură care aduce un zâmbet inclusiv pe chipul unui adult, da’ păi pe chipul unui copil. Vedeți cu ochiul liber și vă convingeți singuri. Vreau să mulțumesc și eu tuturor copiilor, echipei întregi care a lucrat la această pictură. Partea materială este insesizabilă, nu are niciun aspect în acest proiect. Singurul lucru care a contat a fost sufletul și bunăvoința, și profesionalismul cu care au realizat această pictură.”, a declarat Tudor Ionescu, managerul Spitalul de Pediatrie Pitești.

Fascinat de rezultat, edilul Cristian Gentea le-a propus elevilor de la Lipatti un proiect comun cu primăria, prin care să înfrumusețeze și alte suprafețe de pe zidurile clădirilor din Pitești.

Excepțional proiectul de artă murală realizat de elevii Liceului de Arte „Dinu Lipatti” pe zidul din curtea interioară a Spitalului de Pediatrie!

Emoționant cum tinerii empatizează cu nevoile micuților internați! Felicitări artiștilor, elevi și profesori!

Le-am propus, chiar astăzi, un proiect comun cu primăria – alte suprafețe de pe zidurile clădirilor din Pitești vor fi înfrumusețate!”, a declarat primarul orașului Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache