930×122 POSADA 5

dacia

Dacia dă și sute de mii de lei angajaților pentru a pleca de bunăvoie!

Dacia dă și sute de mii de lei angajaților pentru a pleca de bunăvoie!

Citiți și: Dacia Duster, ce surpriză!

În contextul reorganizării activităților și adaptării la noile proiecte, Grupul Renault România, prin intermediul companiei Dacia, a anunțat inițierea unui program de plecări voluntare pentru angajați.

Acesta va fi valabil începând cu 1 octombrie 2024.

Citiți și: Fabulos! Dacia i-a năucit pe spanioli!

Programul vine cu oferte atractive, oferind angajaților care optează pentru încetarea contractului de muncă prin acordul părților prime ce variază în funcție de vechimea în muncă și de condițiile medicale ale fiecărui salariat.

Salariații care aleg să părăsească compania prin acest program vor primi o primă semnificativă în funcție de anii de vechime.

Cei cu o vechime de până la 2 ani vor primi o primă de 22.000 lei net.

În timp ce angajații cu o experiență de peste 16 ani în cadrul Grupului Renault România vor fi recompensați cu 185.000 lei net.

Pentru angajații afectați de boli profesionale confirmate sau de accidente de muncă soldate cu invaliditate, compania oferă o primă specială de 210.000 lei net, indiferent de vechime.

De asemenea, salariații cu recomandări medicale privind schimbarea locului de muncă sau interzicerea turei de noapte vor primi o primă de 195.000 lei net.

Iar dacă aceștia se află și în situația de invaliditate, valoarea primei va fi tot de 210.000 lei net.

Cei interesați să participe în program trebuie să depună o cerere scrisă între 9 și 20 septembrie 2024.

Acceptarea cererilor nu este automată.

Angajatorul are posibilitatea de a aproba sau respinge solicitările în funcție de necesitățile operaționale și de disponibilitatea posturilor.

Dacia dă și sute de mii de lei angajaților pentru a pleca de bunăvoie!

Pe 23 septembrie 2024, angajatorul va comunica aprobările pentru plecările voluntare.

Încetarea contractelor de muncă va fi efectivă începând cu 1 octombrie 2024.

Cu ultima zi de lucru pe 30 septembrie.

Pe lângă primele substanțiale, angajații care optează pentru plecarea voluntară vor beneficia de reduceri pentru achiziționarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Această reducere va fi valabilă până la finalul anului 2024.

Iată anunțul reprezentanților Dacia:

,,Având în vedere nevoia de reorganizare a companiei în coerență cu noile proiecte, se inițiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților (perimetrul CCM ADSA) începând cu 1 octombrie 2024.

Prima acordată

  • Pentru salariații ale căror contracte încetează prin acordul părților, urmare a reorganizării activității, ca și efect al reducerii/încetării de activitate, finalizării de proiecte, automatizări, robotizări, digitalizări, etc., se va acorda o primă în funcție de vechimea în societățile Grupului Renault România:
    • până la 2 ani vechime: 22.000 lei, net
    • între 2 și 4 ani vechime: 55.000 lei, net
    • între 4 și 8 ani vechime: 98.000 lei, net
    • între 8 și 12 ani vechime: 120.000 lei, net
    • între 12 și 16 ani vechime: 150.000 lei, net
    • peste 16 ani vechime: 185.000 lei, net
  • Pentru salariații înregistrați cu boala profesională confirmată sau accident de muncă soldat cu invaliditate se acordă o primă în cuantum de 210.000 lei net, indiferent de vechimea în muncă.
  • Pentru salariații înregistrați cu recomandare medicală de schimbare loc de muncă și/sau interzicerea turei de noapte, conform fișei de aptitudini medicale la momentul lansării programului, se acordă o primă în cuantum de 195.000 lei net, indiferent de vechimea în muncă. În cazul salariaților care sunt înregistrați atât cu recomandare medicală de schimbare loc de muncă și/sau interzicere ture de noapte, cât și cu boala profesională confirmată sau accident de muncă soldat cu invaliditate, prima va fi în cuantum final de 210.000 lei net.

Plata, odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii septembrie (lichidarea lunii septembrie), se va realiza și regularizarea zilelor de concediu de odihnă, conform perioadei efectiv lucrate în anul 2024.

Salariații care vor pleca prin program (ale căror poziții se vor închide) pot să beneficieze, la solicitare, până la finalul anului 2024, de reducerea prevăzută în CCM la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan.

Recomandăm celor care iau în considerare oportunitățile oferite de acest program de plecări voluntare, în special:

  • salariaților din perimetrele unde au loc reduceri/încetări de activitate, finalizări de proiecte, automatizări, robotizări, digitalizări, modificări ale structurilor organizaționale care au ca și consecință suprimări de posturi și/sau ajustare echipe;
  • salariaților cu recomandare medicală privind schimbarea locului de muncă și/sau interzicerea turei de noapte stabilită în „Fișa de aptitudini medicale”, întrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilității acestora.

Cum se face înscrierea

  • Înscrierea se face în baza unei cereri scrise a salariatului de încetare a contractului de muncă prin acordul părților.
  • Depunerea cererii (înscrierea în program) nu conduce automat la acceptarea ei, angajatorul putând accepta sau refuza exprimarea acordului de încetare a contractului de muncă, în funcție de nevoile de organizare a activității și doar dacă activitatea permite suprimarea posturilor pentru fiecare sector de activitate în parte.

Calendar plecări voluntare

  • Depunerea cererilor: 9 septembrie – 20 septembrie 2024
  • Acordul angajatorului: 23 septembrie 2024
  • Încetare contract individual de muncă: 1 octombrie 2024 (ultima zi lucrătoare 30 septembrie 2024)
  • Plată primă: concomitent cu lichidarea lunii septembrie 2024

Plata primă la încetarea contractului de muncă prin acordul părților în cuantumurile arătate mai sus se aplică exclusiv pentru situațiile care se încadrează în calendarul menționat.”

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90