Donaris 930 x 122

criza la dacia

Video – Vin vremuri grele! Dacia s-a prăbuşit! 12.000 de oameni în şomaj tehnic

Viceliderul de sindicat Ion Iordache a vorbit despre situaţia gravă prin care trece Uzina Dacia, obligată să închidă activitatea în mai multe secţii, după o criză majoră de microcomponente la nivel global.

Citiți și: Doliu la Uzina Dacia Mioveni!

Săptămâna debutează cu o nouă pauză, la serviciu fiind chemaţi în jur de 2.000 de muncitori din totalul de aproximativ 14.000.

Citiți și: Video. Marcel Ciolacu, declarații de ultim moment la Uzina Dacia Mioveni

„Este o pauză pe care nu ne-o dorim, provocată de criza microcomponentelor care formează calculatorul de habitaclu. Întreaga industrie de maşini din Europa este afectată. E un lucru foarte grav, ţinând cont că anul trecut am mai avut o perioadă lungă de stagnare. E grav pentru că Dacia are comenzi. E grav pentru că Dacia este propusă pentru relansarea grupului Renault. Nu ne aşteptam la acest lucru, aveam chiar şi sâmbetele programate să lucrăm. Probabil în luna martie va trece această criză”, a declarat Ion Iordache.

 

 

Iordache a fost întrebat şi despre câţi oameni sunt în şomaj tehnic.

„În şomaj tehnic, plătiţi conform contractului colectiv de muncă (plătiţi cu 85% din salariu) şi cu tichete de masă, sunt aproximativ 12.000 de oameni”, a declarat liderul Iordache.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90