Donaris 930 x 122

criza la dacia

Video – Vin vremuri grele! Dacia s-a prăbuşit! 12.000 de oameni în şomaj tehnic

Viceliderul de sindicat Ion Iordache a vorbit despre situaţia gravă prin care trece Uzina Dacia, obligată să închidă activitatea în mai multe secţii, după o criză majoră de microcomponente la nivel global.

Citiți și: Uzina Dacia își oprește din nou activitatea

Săptămâna debutează cu o nouă pauză, la serviciu fiind chemaţi în jur de 2.000 de muncitori din totalul de aproximativ 14.000.

Citiți și: Anunț de ultim moment de la Uzina Dacia

„Este o pauză pe care nu ne-o dorim, provocată de criza microcomponentelor care formează calculatorul de habitaclu. Întreaga industrie de maşini din Europa este afectată. E un lucru foarte grav, ţinând cont că anul trecut am mai avut o perioadă lungă de stagnare. E grav pentru că Dacia are comenzi. E grav pentru că Dacia este propusă pentru relansarea grupului Renault. Nu ne aşteptam la acest lucru, aveam chiar şi sâmbetele programate să lucrăm. Probabil în luna martie va trece această criză”, a declarat Ion Iordache.

 

 

Iordache a fost întrebat şi despre câţi oameni sunt în şomaj tehnic.

„În şomaj tehnic, plătiţi conform contractului colectiv de muncă (plătiţi cu 85% din salariu) şi cu tichete de masă, sunt aproximativ 12.000 de oameni”, a declarat liderul Iordache.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441