930 x122 grota rece

asigurari

Decizie importantă privind asigurările RCA

Decizie importantă privind asigurările RCA
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat recent modificarea Normei 20/2017 privind asigurările auto din România, măsura devenind oficială.
S-a oficializat, de fapt, prelungirea termenului maxim în care contractul de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) poate intra în vigoare de la 30 la 60 de zile de la încheierea sa.
Scopul este să faciliteze încheierea contractelor și să răspundă unei cereri crescute de polițe pe piață.

Decizie importantă privind asigurările RCA

Autoritatea justifică această schimbare prin aceea că „permite în primul rând asiguraților posibilitatea încheierii din timp a contractelor RCA, dar și asigurătorilor RCA să încheie contracte RCA într-un termen suficient de lung, astfel încât să poată fi absorbită la nivel de piață o eventuală cerere ridicată de încheiere a contractelor RCA”.
Asigurarea de răspundere civilă auto se poate încheia oricând, prin intermediul unui asigurator autorizat de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
Ea este obligatorie pentru circulația pe drumurile publice și trebuie plătită chiar și în cazul în care vehiculul nu este folosit.
Detalii, AICI.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • Nusuntsigur Maasigur spune:

    Asigurarile RCA sunt cea mai mare jmecherie dupa taxe. De taxe te jupoaie statul si de asigurari jmecherii. Cum sa fii obligat sa platesti asigurare pe un vehicul nefolosit? Nu este talharie la drumul mare? Cum da statul o lege care sa favorizeze o societate oarecare in detrimentul cetateanului pe care trebuie sa-l REPREZINTE nu sa-l asupreasca? Avocatelul poporului nu vede ca asta este un abuz impotriva cetateanului?

  • Petre spune:

    Se compenseaza cu aerul pe care il respiram si pentru care nu platim nimic! Deocamdata!

  • Ion spune:

    De fapt aerul respirat tot se plătește prin taxa CO2.

  • Tebescu spune:

    Nu

  • Dragaescu Ionel spune:

    o altă problemă dacă trebuie să plătesc asigurare obligatorie de ce o plătesc dublu dacă vreau să o plătesc trimestrial ??????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90