NOR CURIER 930X122

asigurari

Decizie majoră privind polițele RCA!

Decizie majoră privind polițele RCA!

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Termenul de valabilitate al poliţelor de asigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment creşte de la 90 de zile la 150 de zile, prevede un proiect adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, precizează Hotnews.ro, proiectul vizează încetarea de drept a contractelor de reasigurare, motivat de faptul că aceste contracte de reasigurare încheiate anterior deschiderii procedurii de faliment, de către asiguratorul aflat în proces de insolvenţă, pot produce (în raport de clauzele contractuale) efecte şi ulterior încetării contractelor de asigurare.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Totodată, se modifică şi OUG nr.19/2022 privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale în ceea ce priveşte termenul de reconstituire a garanţiei de bună execuţie, termen care creşte, de asemenea, de la 90 de zile la 150 de zile.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Mai multe detalii, AICI.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90