- Publicat de: Ionela Iordachita
- 24-09-2022, ora 7:54
- Știri
Decizie radicală pentru toate magazinele Lidl din România!
Lidl România a anunțat că începând cu data de 26 septembrie va reduce programul de lucru în magazinele sale.
Citiți și: LIDL România: Premii GRATUITE pentru clienții din toată țara!Programul va fi astfel, între orele 07:30 și 21:00 în cursul săptămânii, iar în weekend programul de lucru este redus, între orele 08:00 și 19:00.
Lidl spune că magazinele care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, vor rămâne la același program în continuare.
Citiți și: Pitești. Urgență la Lidl – CNCD: Paramedicii, misiune contra-cronometru!Luni – Sâmbătă: Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național. Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent.
Duminică: Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00. Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent.
Lidl reduce programul magazinelor din România, pentru a face economie la energie
Această decizie de a se reduce programul de funcționare seara ar fi din cauza facturilor mari la curentul electric, potrivit unor surse din piață, notează RomaniaTv, care citează economica.net.
Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie. Până atunci, în baza OUG 27, ei beneficiau, ca mare parte dintre consumatorii non-casnici, de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract.
După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței, chiar dacă au existat interpretări că și ele ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh, pentru că noua ordonanță mai permite acest preț plafonat pentru companiile din industria alimentară.
După apariția noii ordonanțe, AMRCR (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România) a susținut că vrea să primească energie la preț plafonat și în continuare.
„Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma ‘industria alimentară’- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a arătat Asociația.
Foto descriptiv