New Profesional Consult 930 x 122

psd

Deputat Simona Bucura-Oprescu: Drepturi egale pentru IT-iştii de la stat şi din privat!

Comunicat de presă

Citiți și: „Este nevoie urgent de soluții care să readucă școala la normal!”

Deputat Simona Bucura-Oprescu: Drepturi egale pentru IT-iştii de la stat şi din privat!

Ordinul comun al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării care prevede scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor pentru IT-iști a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Citiți și: Deputatul PSD argeșean Simona Bucura Oprescu va fi ministrul Muncii

„De prevederile acestuia beneficiază în mod egal atât angajaţii din instituţiile publice, cât şi cei din privat.

Noul ordin clarifică faptul că angajaţii din domeniul IT din instituţiile publice vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor. Această măsură are scopul de a atrage şi menţine specialiştii în domeniul TIC în administrația publică, accelerând procesul de digitalizare al ţării.

Au fost extinse și domeniile de activitate ale compartimentelor din care trebuie să fie postul: tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, inteligenţă artificială şi tehnologii digitale emergente, administrare fiscală în format electronic, baze de date, servicii de e-guvernare şi transformare digitală;

Noul ordin prevede și evaluarea periodică a angajaţilor din domeniul IT pentru a verifica îndeplinirea criteriilor de scutire de impozit.

Măsura contribuie la transformarea digitală a României.”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 CUMPANA 3