930×122 CAPRA 5

Ion Ciurescu

Directorul-turnător Nicolae și adjunctul Ciurescu, salarii de „baștani” la Poliția Locală

Directorul-turnător Nicolae și adjunctul Ciurescu, salarii de „baștani” la Poliția Locală

Citiți și: Taxe și impozite mai mari de anul viitor. Cine este afectat

Salariile polițiștilor locali din Pitești vor fi majorate de la 1 martie 2024.

Asta prevede un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în ședința ordinară în plen din această săptămână.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Documentul prevede modificare „salariilor de bază pentru personalul din cadrul familiei ocupaţionale <<Administraţie>> din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Piteşti,

Propunerea de majorare salarială a fost înaintată de către instituție, către Primăria Pitești, printr-o adresă din 16 februarie 2024.

„Având în vedere creşterea anuală a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, de la 1450 lei lunar la momentul 01.07.2017 şi ajungând la 3300 lei lunar începând cu 01.10.2023, precum şi creşterea ratei inflaţiei anuale, solicităm aprobarea în Consiliul Local a majorării salariilor de bază pentru personalul Poliţiei Locale a Municipiului Piteşti, cu un procent de 10%, potrivit anexei, astfel cum a fost stabilit în urma consultării cu Sindicatul Pro Lex şi Sindicatul Naţional al Poliţiei Local, în data de 14.02.2024.

Ţinând cont de faptul că majoritatea paznicilor din cadrul instituţiei noastre au câştigat în instanţă drepturi salariale la nivelul celor aferente funcţiilor contractuale echivalente existente în cadrul aparatului de specialitate al Primarului, respectiv funcţiilor de portar, propunem aplicarea procentului de 10% la nivelul salariului de bază aferent funcţiei de portar din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti.”, se arată în documentul semnat de șeful Poliției Locale, Nicolae Valerică.

Salariile de bază 

Directorul general Nicolae Valerică va avea un salariu de bază de 13.863 de lei. Ion Ciurescu, director general adjunct, va avea 12.917 lei  salariu de bază.

Iată toate salariile pentru funcțiile publice de conducere:

Salariile de bază pentru funcțiile publice de execuție:

Și cele pentru funcțiile contractuale de execuție:

Amintim că Poliția Locală a înaintat recent, către Primăria Pitești, prin avocați, o plângere prealabilă. Subiectul, pe larg, AICI.

Angajați ai instituției sunt nemulțumiți că municipalitatea, prin Consiliul Local, a decis modificarea organigramei și a statului de funcții, dar și Regulamentul de Organizare și Funcționare al Poliției Locale.

Odată cu aceste hotărâri s-au produs mai multe schimbări.

Dintre cele mai importante amintim: desființarea Birourilor, dar și eliminarea unei funcții de director. Pe larg, subiectul, poate fi (re)citit AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Năstase spune:

    Nu I m ai satura Dumnezeu, desființată această poliție

  • Minca Marian spune:

    desfintam tot ce misca in pitesti.nu mai avem treaba cu politie.medici profesori tot ce misca in pitesti trebuie redus la zero.nu propuneti sa i gazam este buna si politia locala si are meritul ei dar de este bine sa ne dam cu parerea de 2 lei pe aici

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90