EcoMoto 930×122

alertă

E alertă în magazine! Parfumuri cu risc chimic! Pot dăuna grav sănătății

Este alertă în magazinele din România! Mai multe produse cosmetice au fost depistate că ar prezenta risc chimic, care ar putea afecta serios sănătatea celor care le folosesc.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Este vorba despre mai multe parfumuri marca Lotus, care au fost raportate deja prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase ‘Safety Gate’.

În consecință, se impune retragerea produselor de pe piață.

Citiți și: Se anunță un mare prăpăd! Fenomene meteo îngrijorătoare sunt așteptate

Conform listei de ingrediente, produsele conțin butilfenil metilpropional (BMHCA), care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizare a pielii.

Produsele nu sunt conforme cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Produsele au fost notificate de către ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor în sistemul RAPEX (Produsele nealimentare periculoase depistate pe piața Uniunii Europene).”, transmite Paul Anghel, director general al ANPC, pe pagina personală de Facebook.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: digi24.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90