Donaris 930 x 122

mal

E DE GROAZĂ! ZECI DE GOSPODĂRII DIN PITEȘTI, ÎN PERICOL SĂ SE PRĂBUȘEASCĂ ÎN RÂU!

Ploile abundente din ultima vreme au făcut prăpăd în multe zone rurale din judeţul Argeş, dar şi în Piteşti. În Prundu Mic, de exemplu, malul drept al râului Argeș și-a continuat erodarea începută cu mai mulți ani în urmă, iar 24 de gospodării sunt în pericol.

Citiți și: Argeş: Mal de pământ surpat, trei victime

Problemele au apărut la inundaţiile din anul 2005. În timp eroziunea a mâncat 18 metri din mal, cel mai mult în ultimele zile. Alunecarea de teren este foarte aproape de anexele gospodăreşti, dar şi de case.

„Zona se află sub observaţie. În fiecare an am făcut demersuri și avem studiile de fezabilitate, dar nu au fost alocate sumele necesare. Trebuie să consolidăm malul, iar totul ar costa în jur de 2,6 milioane de lei. Sperăm să obţinem banii.”, ne-a declarat Dumitru Ciobanu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea. La rândul său, prefectul Mihai Oprescu s-a ocupat personal de caz, făcând adrese către Ministerul Mediului pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului. Autoritățile trebuie să se grăbească pentru că în lipsa unor lucrări urgente de consolidare a malului și în condițiile în care vor mai fi ploi abundente nu știm cât de mult timp va mai trece până la producerea unei tragedii.

Citiți și: PITEŞTI: LOCUINȚE ÎN PERICOL DE IZOLARE

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3