NOR CURIER 930X122

înmatriculare

E oficial! Se schimbă înmatricularea mașinilor în România

E oficial! Se schimbă înmatricularea mașinilor în România

Citiți și: Atenție! Se confiscă pe loc plăcuțele de înmatriculare și certificatul auto!

E oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România.

Astfel, în viitorul apropiat, șoferii avea acces rapid la serviciile publice aferente înmatriculării vehiculelor în România.

Citiți și: Anunț important despre permisele auto și certificatele de înmatriculare

Direcția Generală Permise de Conduce și Înmatriculări va administra și gestiona platforma informatică privind furnizarea acestor servicii.

Serviciile publice electronice furnizate prin intermediul platformei prevăzute vizează, printre altele:

– intermedierea încheierii actelor translative ale dreptului de proprietate asupra vehiculelor, în vederea realizării operaţiunii de înmatriculare sau transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului;

– încărcarea actelor translative ale dreptului de proprietate asupra vehiculelor şi, după caz, a extraselor din contractele de leasing;

– încărcarea de către proprietar sau, după caz, de către deţinătorul mandatat a documentelor necesare efectuării operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, eliberare a unui nou certificat de înmatriculare sau radiere din circulaţie.

1Mai pot fi realizate, pe platformă, transmiterea datelor necesare declarării în vederea luării sau scoaterii din evidenţele organului fiscal local. Aceasta se referă la dobândirea sau înstrăinarea, după caz, a vehiculelor către organele fiscale locale.

Transmiterea se face prin mijloace automatizate. Proprietarul sau deținătorul mandatat va fi informat cu privire la efectuarea serviciului public electronic solicitat.

În termen de cinci zile de la data efectuării, prin intermediul platformei informatice, se realizează operațiunile de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate, emitere a unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor din acesta sau radiere din circulație a unui vehicul.

Autoritatea competentă de înmatriculare transmite informațiile și documentele prevăzute de lege în format electronic către organele fiscale locale competente.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90