930X122 MAIA

bnr

AI RATE ÎN LEI LA BANCĂ? VESTE PROASTĂ

Ai rate în lei la bancă? Veste proastă. Indicele ROBOR cu scadență la 3 luni a crescut iar astăzi. Potrivit datelor publicate în urmă cu puțin timp de Banca Națională a României (BNR), indicele a urcat la 2,28%, după ce ieri fusese cotat la 2,22%.

Citiți și: Anunțul momentului pentru românii cu rate!

Este cel mai ridicat nivel din octombrie 2014 încoace.

ROBOR (rata medie a dobânzii la care băncile se împrumută între ele în lei) este indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă.

Citiți și: Toți românii cu credite trebuie să știe! Se întâmplă de la 1 ianuarie

Creșterea ROBOR va conduce la dobânzi mai mari la creditele în lei. Cu alte cuvinte, la următoarea recalculare a ratei, românii vor plăti o rată majorată.

Specialiștii dau vina pe inflație pentru majorarea semnificativă a ROBOR. Amintim că rata anuală a inflației a ajuns în această lună la 5%, cel mai mare nivel din ultimii aproape 5 ani (AICI, subiectul pe larg).

Există voci care avertizează că această creștere va continua. Sunt consultanți fiscali care atenționează că ROBOR ar putea crește până la circa 3% către sfârșitul anului 2018, urmând să depășească și 4% în următorii 2-3 ani.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3