Donaris 930 x 122

bnr

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ARGEȘENII CU RATE ÎN LEI

Anunț important pentru argeșenii cu rate în lei.

Citiți și: Anunțul momentului pentru cei care au rate la bănci!

Banca Națională a României (BNR) anunță că indicele ROBOR cu scadență la 3 luni își continuă scăderea. Astăzi valoarea lui a fost stabilită la 2,92% (de la 2,94% ieri, 2,97% pe 4 ianuarie 2019,  2,99% pe 3 ianuarie 2019 și 3,02% în ultima zi bancară a anului trecut). Este cel mai mic nivel din ultimele 7 luni.

ROBOR (rata medie a dobânzii la care băncile se împrumută între ele în lei) este indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă.

Citiți și: Argeș. Datori pe viață pentru o locuință

Scăderea ROBOR conduce la dobânzi mai mici la creditele în lei acordate de bănci. Cu alte cuvinte, la rate mai mici.

Și indicele ROBOR la 6 luni, folosit la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut astăzi la 3,27% (de la 3,28% ieri).

Amintim că, din acest an, băncile ar urma să fie obligate să plătească așa-numita „taxă pe lăcomie”, taxă calculată în funcție de nivelul ROBOR.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90