EcoMoto 930×122

salarii

Argeşenii au salarii mai mici decât media la nivel naţional

Argeşenii au salarii mai mici decât media la nivel naţional.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

În luna aprilie 2021, câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș a fost de 5.292 lei, în creștere cu 339 lei (+6,8%) față de luna martie 2021. Cu toate acestea, câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna aprilie 2021 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-8,8%), cât și în valoare netă (-8,6%).

În detaliu, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică,  salariul mediu net realizat în luna aprilie a.c. la nivelul județului a fost de 3.255 lei, în creștere cu 188 lei (+6,1%) față de luna martie 2021. Comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2020 câștigul salarial mediu net a fost mai mare cu 405 lei (+14,2%), urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în toate sectoarele economice.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

 

 

Creșterile câștigului salarial mediu net înregistrate în toate activitățile din sectorul economic față de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite, de fidelitate ori pentru sărbătorile de Paşte), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat reluării activității anumitor agenți economici, realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte), cât și a disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, din unele activități economice.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90