New Profesional Consult 930 x 122

brut

ARGEȘENII, CÂȘTIGURI SUB MEDIA PE ȚARĂ

Câștigul salarial mediu brut în mai 2018 a fost în Argeș de 4.350 de lei, în timp ce câștigul net s-a ridicat la 2.626 de lei, a informat astăzi Direcția de Statistică.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Netul a fost mai mare cu 60 de lei (+2,3%) decât în aprilie 2018 și cu 140 de lei (+5,6%) comparativ cu mai 2017.

Creșterile câștigului salarial mediu net din unele activități față de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale ori pentru performanțe deosebite) și de drepturi în natură și ajutoare bănești, plății sumelor din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou), dar și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcție de contracte).

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

Câștigurile salariale medii înregistrate în Argeș s-au situat și în mai anul acesta sub media națională. Față de media pe țară, brutul a fost mai mic cu 144 de lei (-3,2%), iar netul cu 78 de lei (-2,9%), potrivit Direcției Județene de Statistică Argeș.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3