New Profesional Consult 930 x 122

2013

lei-ron-bani

CÂȘTIG SALARIAL MEDIU NET DE 4.100 DE LEI! AFLĂ UNDE!

Institutul Național de Statistică a dat astăzi publicității date despre evoluția prețurilor de consum în luna decembrie și a câștigului salarial mediu în noiembrie anul trecut.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

În ceea ce privește prețurile, statisticienii anunță că acestea au fost, în medie, în decembrie mai mari cu doar 0, 3% decât în noiembrie. Această medie a rezultat din creșterea cu câte 0, 3% a prețurilor la mărfurile nealimentare și la servicii și, atenție!, din scăderea cu 0, 2% a prețurilor la alimente. Din categoria alimentelor, cel mai mult s-au ieftinit citricele și uleiul. La polul opus, cel mai mult s-au scumpit cartofii și ouăle. INS precizează că în 2013 față de 2012 creșterea medie a prețurilor pe total a fost de numai 4%.

În privința câștigului salarial mediu, Institutul Național de Statistică informează că brutul a fost în noiembrie 2013 de 2.278 de lei, cu 2, 1% peste nivelul din luna octombrie. Netul s-a ridicat la 1.650 de lei, mai mult decât în octombrie cu 35 de lei (plus 2, 2%). În noiembrie 2013 cel mai mare câștig salarial mediu net s-a înregistrat în intermedieri financiare (4.118 lei), iar cel mai mic, în hoteluri și restaurante (905 lei).

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90