NOR CURIER 930X122

Arges

CÂȘTIGUL SALARIAL MEDIU, SCĂDERE DRAMATICĂ ÎN ARGEȘ

Direcția de Statistică a comunicat informații despre câștigurile salariale medii în Argeș în prima lună a acestui an, cea mai recentă în privința căreia există aceste date centralizate oficial.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Potrivit sursei citate, în ianuarie câștigul salarial mediu brut în Argeș s-a ridicat la 2.256 de lei, iar netul, la 1.627 de lei.

Ambele valori au fost cu mult mai mici decât în decembrie anul trecut: cu 368 de lei (minus 14%) brutul și cu 273 de lei (minus 14, 4%) netul.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Scăderea a avut următoarele trei cauze: în decembrie angajații au beneficiat de prime de sărbători sau prime anuale ori trimestriale; tot în decembrie, spre deosebire de ianuarie, angajații au primit tichete cadou; producții ori încasări mai mici.

Din păcate, în prima lună a anului câștigurile salariale medii ale argeșenilor s-au situat sub media națională, cu mai bine de 6% atât în valoare brută, cât și netă.

Pe sectoare de activitate, în ianuarie în Argeș cel mai mare câștig mediu net s-a înregistrat în industrie și construcții (1.903 lei). În agricultură și silvicultură a fost de 1.386 de lei, iar în servicii, de 1.326 de lei.

Comparativ cu ianuarie 2014, câștigul salarial mediu net în Argeș a fost mai mare cu doar 55 de lei (plus 3, 5%). (Foto: știrileprotv.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3