EcoMoto 930×122

brut

O firmă importantă angajează

CÂȘTIGURILE SALARIALE ALE ROMÂNILOR AU SCĂZUT

Câștigurile salariale ale românilor au scăzut. Câștigurile salariale ale românilor au scăzut în august 2018 față de luna precedentă, informează Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.449 de lei, cu 1,4% mai mic decât în iulie 2018, iar netul, 2.669 de lei, în scădere cu 39 de lei (-1,4%).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (6.319 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.556 de lei)

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

Statisticienii argeșeni precizează cauzele: acordarea în lunile precedente (nu și în august sau nu la același nivel mai ridicat) de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, de vacanţă ori pentru performanţe deosebite), de drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou), nerealizările de producţie și încasările mai mici (în funcţie de contracte/proiecte ori ca urmare a concediilor de odihnă, perioadă în care nu se acordă tichete de masă și alte drepturi salariale).

Și în sectorul bugetar au existat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă: în învăţământ (-2%) – ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare și în sănătate şi asistenţă socială (-0,5%).

În schimb, câştigul salarial mediu net din administraţia publică a crescut cu 1 leu comparativ cu iulie.

August 2018 este cea mai recentă lună în privința căreia Statistica are aceste date centralizate.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90