930×122 CAPRA 5

salarii

Câţi argeşeni au terminat anul fiind angajaţi şi pe câţi bani. În judeţ, venituri mult sub media naţională

Potrivit celor mai recente date de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş, efectivul salariaţilor la 31 octombrie 2021 a fost de 159.066 persoane, în creștere cu 387 persoane (+0,2%) faţă de efectivul salariaţilor de la finele lunii septembrie 2021.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

Evoluția ușor ascendentă a efectivului de salariați comparativ cu luna precedentă s-a manifestat cu aceeași intensitate în toate sectoarele economice.

50,2% din numărul total al acestora activează în servicii, restul regăsindu-se în industrie şi construcţii (48,0%) și în agricultură, silvicultură şi pescuit (1,8%).

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna octombrie a.c. a fost de 4.954 lei, în scădere cu 47 lei (-0,9%) față de nivelul realizărilor salariale din luna septembrie 2021. Evoluția ușor descendentă a fost cauzată de dinamica negativă a câștigurilor salariale din sectorul industrie și construcții (-3,3%).

Salariul mediu net în Argeş – aproximativ 3.000 de lei

La nivelul județului Argeș în luna octombrie a.c. s-a înregistrat un câştig salarial mediu net de 3.055 lei, în scădere cu 27 lei (-0,9%), comparativ cu luna septembrie 2021. Pe sectoare de activitate, scăderea câștigului salarial mediu net s-a înregistrat în sectorul industrie și construcții (-3,0%).

În luna octombrie 2021 scăderile câștigului salarial mediu net față de luna precedentă au fost determinate de acordarea în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de întreruperi / încetări ale activității economice, de șomajul tehnic sau remunerarea parțială a salariaților, de nerealizările de producție ori încasările mai mici (funcție de contracte/proiecte).

Mult sub media naţională

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna octombrie a.c. a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-14,2%) cât și în valoare netă (-13,8%).

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Andrei spune:

    Cu ce se laudă conducerile județene și locale anul acesta?
    Să ne arate ce dungi au fost trasate pe asfalt ce magazin au inaugurat.
    Despre unități de producție, irigații, gaze și canalizare la sat, asfalt calitativ pe străzi este imposibil să îi faci să vorbească.
    Ce proiecte au, ce finanțări au atras, ce firme au atras, cum au îmbunătățit traiul locuitorilor?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90