NOR CURIER 930X122

dacia

Ce profit are Dacia

Potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comerțului (ONRC), Dacia a păstrat cea mai mare cifră de afaceri din sectorul producției de autovehicule.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

În termeni de profit, Dacia a făcut aproape întregul profit al industriei producătoare de autovehicule din România.

Dacia a avut o cifră de afaceri în 2020 de 18,3 miliarde de lei (jumătate din cifra de afaceri a întregului sector), la o oarecare distanță de următorul clasat, Ford (12,3 miliarde de lei). Diferența este însă uriașă în ceea ce privește profitul net. Potrivit datelor de la ONRC și Ministerul Finanțelor, profitul net al Dacia a fost de 298 de milioane de lei, ceea ce corespunde unei marje de profit de 1,6%. În același timp, Ford a avut un profit net de 77 milioane de lei, rezultând o marjă de 0,6%.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Spre comparație, profitul Dacia a fost dublu în 2019 – 662,7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 24,6 miliarde de lei. În acest caz, marja de profit a fost de 2,7%, o valoare respectabilă în industria auto.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90