930×122 CAPRA 5

automobile

Dacia plănuiește o nouă mare investiție

Dacia plănuiește o nouă mare investiție

Citiți și: Cea mai bună zacuscă se face, în octombrie, la Mioveni

Mari companii din industria auto continuă să vadă România ca un teren propice pentru investiții. Star Assembly, Continental și Automobile Dacia pregătesc noi proiecte, anunță Economica.net.

Astfel, proiectul Ministerului Finanțelor de stimulare a afacerilor din România prin schema de ajutor de stat pentru investițiile cu impact major în economie a atras proiecte din partea multor companii din industria auto.

Citiți și: Veste de milioane de la Uzina Dacia

Odată cu majorarea bugetului pentru acest proiect cu 1 miliard de lei, de la 6,38 miliarde de lei la 7,38 miliarde de lei, în perioada 15 iunie – 26 iulie 2022 s-a înregistrat o avalanșă de solicitări pentru investiții mai mari de 1 milion euro.

Pentru acordarea finanțării, punctajul a fost realizat pe baza unor criterii precum valoarea investiției, tipul investiției inițiale, locul în care se va face investiția, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris și vărsat (în cazul întreprinderilor nou înființate).

În urma finalizării procesului de ordonare pe baza punctajului obținut, vor intra în analiză proiecte de investiții cu o valoare totală de cca 3,2 miliarde lei pentru care se solicită un ajutor de stat de aproximativ 682,8 milioane lei.

Dintre companiile din industria auto care pregătesc investiții în România nu lipsește, desigur, divizia românească a grupului Renault, Automobile Dacia de la Mioveni. Compania producătoare de vehicule are în plan o investiție de 296.075.521 lei (aproape 60.000.000 de euro) pentru care a solicitat statului român un ajutor de 82.919.002 lei (circa 16,5 milioane de euro).

Nu există în acest moment detalii despre investiție, dar cel mai probabil este vorba despre retehnologizare și extindere.

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90