NOR CURIER 930X122

daniel constantin

daniel-constantin3

Daniel Constantin: „Legea privind vânzarea terenurilor agricole trebuie reexaminată cât mai repede!”

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declară că a luat act de cererea de reexaminare a legii privind piața funciară formulată de președintele Traian Băsescu.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Constantin precizează că dreptul de preempțiune al arendașului nu a fost contestat și că va încerca să grăbească reexaminarea acestei legi pentru a proteja interesul agricultorilor și al comunităților locale.

„Am luat notă de cererea de reexaminare formulată de președinte și am convingerea că și în varianta reexaminată se va păstra prevederea care conferă comunității locale și statului dreptul de preempțiune la tranzacționarea terenurilor agricole. Credem, de asemenea, că trebuie făcut tot ce e instituțional posibil pentru a grăbi procesul de reexaminare, astfel încât interesul agricultorilor și al comunităților locale să fie cât mai bine protejat”, spune ministrul Agriculturii.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Preşedintele Băsescu a cerut marţi Parlamentului reexaminarea legii privitoare la unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi referitoare la înfiinţarea Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare. Prin proiectul de lege se stabilea că arendaşii, vecinii, tinerii fermieri până în 40 de ani şi statul vor avea drept de preempţiune la cumpărarea terenurilor agricole în faţa persoanelor fizice străine începând de la 1 ianuarie 2014. Conform Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, România s-a angajat ca la 1 ianuarie anul acesta să liberalizeze piaţa funciară, astfel încât cetăţenii străini-persoane fizice din comunitatea europeană să poată cumpăra fără restricţii terenuri agricole.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3