930×122 CAPRA 5

dacia

Decizie radicală pentru Uzina Dacia de la Mioveni!

Marca Dacia și fabrica din Mioveni pot fi separate de Renault într-o nouă companie, împreună cu unități din Turcia și America de Sud, anunță Profit.ro.

Citiți și: Exclusiv. Majorare importantă pentru toți angajații Uzinei Dacia!

Grupul Renault, care deține și marca Dacia, a anunțat că „ia în considerare crearea în Franța a unei entități dedicate Vehiculelor Electrice și Software-ului”. Unul dintre argumentele care au condus la această decizie este intenția de a produce în Franța principalele componente cre țin de mobilitatea electrică, după cum anunță compania.

Citiți și: Şedinţă extraordinară de Consiliu Local la Mioveni

Renault vizează pentru noua companie activitățile de inginerie (o parte din Technocentre, Renault Software Lab, centrul de testare de la Lardy și alte obiective din regiunea Île-de-France), industrie (Electricity, uzina de la Cléon) precum și funcțiile suport legate de aceste activități. În același timp, circa 10 000 de salariați ar putea fi preluați de noua entitate, cu orizont de înființare 2023. În ceea ce privește activitățile care cuprind dezvoltarea, producția și vânzarea de mașini cu motoare cu combustie, inclusiv cele hibride, Renault vorbește despre o a doua entitate, care ar cuprinde activitățile din afara Franței.

Viitoarea entitate pentru motoare cu combustie ar urma să grupeze uzinele Motores (Spania), Sevilla (Spania), Cacia (Portugalia), Bursa (Turcia), Mioveni (România), Curitiba (Brazilia), CorMecanica (Chile), PFA (Argentina), precum și centrele de inginerie și R&D RTS (Spania), RTR (România și Turcia), RTA (Brazilia), la care se adaugă funcțiile suport legate de aceste activități.

Și această entitate va avea în componență a circa 10 000 de salariați – din afara Franței – la orizontul anului 2023.

Sursa: profit.ro

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90