SMART KIDS 930X122

daniel constantin

FERMIERII AFECTAȚI DE SECETĂ VOR FI DESPĂGUBIȚI DE STAT

Fermierii care din cauza secetei au avut pierderi la culturile însămânțate în primăvară vor beneficia de despăgubiri de la bugetul de stat.

Citiți și: Argeș. Sute de hectare de teren, afectate de secetă

Informația a fost furnizată astăzi de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, piteșteanul Daniel Constantin (foto), în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții fermierilor afectați de secetă.

Potrivit ministrului, despăgubirile vor fi acordate după ce comisiile abilitate de pe lângă prefecturi vor finaliza evaluările pagubelor în întreaga țară.

Citiți și: Vin banii în Argeș! 4.000 de euro de beneficiar!

„Vom încerca să identificăm pierderile pe fiecare fermier în parte și pe suprafețele respective să intervenim cu despăgubiri în limita permisă de bugetul de stat.

Pentru fermierii mici și care au avut pierderi mai mari de 30% din suprafața cultivată vom interveni cu un ajutor de la bugetul de stat sub forma unei scheme de minimis. Aceasta va fi legiferată printr-o Hotărâre de Guvern, cel mai probabil în septembrie, urmând ca la prima rectificare bugetară, în funcție de resursele pe care le primim, să și acordăm aceste despăgubiri în 2015.”, a precizat ministrul Agriculturii.

„Pentru fermierii mari, deoarece valoarea despăgubirilor este ceva mai mare, trebuie să notificăm Comisia Europeană după ce vom încheia statistica la care lucrăm cu acele comisii. Estimăm că răspunsul Comisiei va veni în câteva luni de zile și imediat vom acorda, cel mai probabil la începutul lui 2016.

De asemenea, lucrăm și la documentele pregătitoare pentru a solicita și Comisiei Europene un ajutor, cu speranța că îl vom și primi. Dacă nu, există deja un angajament al Guvernului pentru celelalte scheme.”, a adăugat Daniel Constantin.

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3