930 x122 grota rece

castiguri salariale

lei-ron-bani

GAZELE ȘI PETROLUL POMPEAZĂ BANI FRUMOȘI ÎN BUZUNARELE ANGAJAȚILOR

În urmă cu puțin timp Institutul Național de Statistică a comunicat care au fost câștigurile salariale medii ale românilor în prima lună a acestui an.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Statisticienii informează că în ianuarie câștigul salarial mediu brut s-a ridicat la 2.250 de lei, iar netul – la 1.625 de lei. În ambele valori, atât brut, cât și net, câștigurile salariale au fost sub nivelul celor din decembrie anul trecut. Mai mici cu 7, 4% în valoare brută și cu 7, 7% (minus 135 de lei) în valoare netă. 3 sunt motivele scăderii: în decembrie, spre deosebire de ianuarie, au fost acordate prime, inclusiv primele de sărbători, tot în decembrie s-au plătit și sume din alte fonduri (inclusiv tichete cadou) și producțiile sau încasările au fost mai mici.

Cel mai mare câștig salarial mediu net (4.144 de lei) s-a înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale, iar cel mai mic (972 de lei) – în domeniul hotelurilor și restaurantelor.

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3