New Profesional Consult 930 x 122

mall

NOU MALL ÎN PITEŞTI, SCHIMBARE RADICALĂ ÎN TUDOR VLADIMIRESCU

Nou mall în Pitești, schimbare radicală în Tudor Vladimirescu. După cum v-am informat, un dezvoltator privat (PK Emerald SRL din București) ar urma să construiască un mall în cartierul piteștean Tudor Vladimirescu.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Potrivit PUZ-ului prezentat de Primăria Piteşti, dezvoltatorul propune construirea în zonă a unui centru comercial și a unor blocuri turn de locuinţe colective (fiecare bloc va avea 16 etaje, aceste blocuri urmând să devină cele mai înalte clădiri locuite din Pitești) şi sistematizarea aferentă acestor funcţiuni. Viitorul mall va schimba radical zona.

Din punct de vedere al vecinătaţilor, terenul pe care va fi construit mall-ul are următoarele delimitări:

Citiți și: Cum să circuli în sensul giratoriu cu două benzi

-vecinătate la nord-est – zona de locuinţe și funcţiuni complementare.

-vecinătate la sud-est – sediul societății Metabet CF SA.

-vecinătate la sud-vest – Societatea Naţională a Căilor Ferate Române din Piteşti (SNCFR).

-vecinătate la nord-vest – strada Târgul din Vale.

Lucrările anexe de infrastructură propuse a fi realizate pentru buna funcționare a obiectivului (precizate în PUZ) sunt următoarele:

-un pasaj rutier și pietonal superior/peste calea ferată, care să asigure legătura dintre bulevardul Republicii şi strada Târgul din Vale prin incinta centrului comercial.

-un sens giratoriu pe strada Târgul din Vale, pentru a facilita accesul spre centrul comercial şi spre pasaj.

Pasajul, care va avea trei rampe de acces, va fi destinat accesului autovehiculelor şi al pietonilor spre mall şi dinspre mall către centrul Piteştiului prin bulevardul Republicii:

-cu urcare unidirecţională prin rampă de acces de 5 metri lăţime, racordată la prima bandă a bulevardului Republicii, și cu un trotuar pietonal de 1,50 de metri.

-cu coborâre unidirecţională prin rampă de acces de 5 metri lăţime, racordată la prima bandă a bulevardului Republicii, şi cu un trotuar pietonal de 1,50 de metri.

-cu urcare şi coborâre (bidirecţionale) pe rampa care se va racorda în incinta mall-ului, cu lăţime de 7,80 de metri, şi cu trotuare pietonale pe fiecare extremitate, de 1,50 de metri lăţime.

Trotuarele vor fi prevăzute cu parapeţi metalici. Sub stratul de asfalt turnat vor fi amplasate ţevi pentru protecţia cablurilor electrice.

Suprafaţa necesară pentru construirea mall-ului și a celorlalte funcțiuni este de 131.827 de mp (13,2 hectare).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90