930 x122 grota rece

brut

OFICIAL: SCAD CÂȘTIGURILE SALARIALE ÎN ARGEȘ

Oficial: Scad câștigurile salariale în Argeș. În februarie 2018 câştigul salarial mediu brut a fost în Argeș de 3.747 de lei, iar netul, de 2.271 de lei.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Februarie este cea mai recentă lună în privința căreia Direcția Județeană de Statistică, instituția care ne furnizează informația, are date centralizate în acest sens.

O primă veste proastă este că, în continuare, câștigurile salariale ale argeșenilor s-au situat sub media națională: brutul a fost mai mic cu 381 de lei decât media pe țară, iar netul, cu 216 lei.

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

În ceea ce privește câştigul salarial mediu net, o a doua veste neplăcută este că în februarie anul acesta argeșenii au încasat cu 11 lei mai puțin decât în ianuarie 2018. Există, însă, și o veste bună: suma a fost mai mare cu 225 de lei comparativ cu februarie anul trecut, potrivit Direcției Județene de Statistică.

În domeniile în care s-au înregistrat creșteri ale câștigului salarial mediu net, acestea s-au datorat acordării de prime ocazionale (prime anuale și pentru performanțe), de drepturi în natură și ajutoare bănești, de sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă sau tichete cadou), dar și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcție de contracte).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3