930×122 CAPRA 5

exxon

OMV ȘI EXXON, PROIECT GIGANT CU GAZELE ROMÂNEȘTI

OMV și Exxon, proiect gigant cu gazele românești. Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a consorțiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom. Delegația a fost condusă de vicepreşedintele ExxonMobil Development Company (companie americană), David Cochrane, și de CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Citiți și: Apare o nouă taxă! Toți vom plăti!

“Reprezentanții celor două companii au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție.

Șeful Executivului a arătat deschiderea şi susţinerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere, totodată, angajamentele Guvernului privind garantarea siguranței energetice. “Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care îşi înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative şi a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât şi pentru bugetul de stat.“, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

Citiți și: Ce se va întâmpla cu factura la gaze. Anunț de la Engie

În acest context, prim-ministrul a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvernul României pe adresa ePitești.

“La rândul său, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a spus că proiecte de amploarea celui prezentat de ExxonMobil şi OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore.

De asemenea, reprezentanții Guvernului şi ai celor două companii au mai discutat despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung, în contextul provocărilor la nivel global.”, se precizează în comunicat.

Din partea Executivului au mai participat Mihai Busuioc – secretarul general al Guvernului, Ionuț Mișa – secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, consilierul de stat Marius Nica şi președintele Consiliului de Administrației al Transgaz, Ion Sterian.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA