EcoMoto 930×122

dolar

Premieră îngrijorătoare! Cât valorează euro în comparație cu dolarul

Premieră îngrijorătoare! Cât valorează euro în comparație cu dolarul

Citiți și: Orașul din România cu zeci de milionari în euro. Nu este București!

Moneda euro a ajuns să valoreze mai puțin decât dolarul, o premieră în ultimii douăzeci de ani, publicația Le Point subliniind că motivul este reprezentat de perspectivele economice sumbre din Europa și de războiul din Europa.

Astfel, conform mariustuca.ro, euro a coborât pentru scurt timp, miercuri, 13 iulie, sub paritatea cu dolarul, pentru prima dată din decembrie 2002, după anunțul unei inflații mai puternice decât se aștepta în iunie în Statele Unite. Moneda europeană este îngreunată de perspectivele sumbre ale economiei de pe Bătrânul Continent cu posibilitatea opririi aprovizionării cu gaze rusești.

Citiți și: A rămas fără 76.000 € după ce a fost îmbătat de 2 femei! Ce i-au promis individele

Inflația se accelerează în Statele Unite și deschide ușa către o politică monetară și mai strictă peste Atlantic, determinând ca moneda euro să scadă la 0,9998 dolari înainte de a reveni.

Dolarul, între timp, este purtat de statutul său de refugiu sigur într-un context de încetinire a activității, dar și de majorările repetate ale ratelor de schimb ale Rezervei Federale (Fed). Banca centrală a SUA nu poate, momentan, să reducă inflația: creșterea prețurilor de consum s-a accelerat și mai mult în iunie în Statele Unite și este acum la cel mai mare nivel din noiembrie 1981.

Sursă: mariustucă.ro

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • trezorierul spune:

    Era de asteptat.
    Credeti ca americanului i-a convenit cand s-a format U.E. si si-a creat moneda unica? Nu-i era de-ajuns bataia de cap cu marile state Rusia si China? Mai vine si U.E. cu o moneda mai puternica ca dolarul pe care-l tranteste pe locul 3.
    Si de acum incolo asa va fi, dolarul mai puternic decat euro dar mai slab ca lira britanica, cel putin cat mai traieste regina.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90