Donaris 930 x 122

lege

S-A DECIS: ESTE OBLIGATORIU

S-a decis: este obligatoriu. De la 1 ianuarie 2017, toate magazinele vor fi obligate să își achiziționeze terminale POS, clienții putând astfel să plătească și cu cardul. Legea, promulgată de președintele Klaus Iohannis, li se va aplica magazinelor care au vânzări de cel puțin 123 de lei pe zi. Și furnizorii de servicii și instituțiile publice care încasează taxe, amenzi și impozite vor fi obligate să introducă acest sistem. Cei care nu respectă legea riscă sancțiuni de până la 50.000 de lei.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Tot de la 1 ianuarie 2017, comercianţii le vor putea oferi clienţilor posibilitatea să retragă până la 200 de lei de pe card direct în magazin.

În România există peste 15,3 milioane de carduri şi sunt instalate aproape 149.000 de POS-uri. (Sursă: digi24.ro, titlu și editare: ePitești.ro)

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3