930 x122 grota rece

curent

Schimbare uriașă în privința facturilor de gaze și curent

Facturi de gaze și energie electrică mai clare

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Parlamentul a adoptat, cu amendamente, legea de aprobare a OUG 27/2022 privitoare măsurile de plafonare a prețurilor la gaze și energie până la 31 martie 2023, iar unul dintre amendamente se referă la schimbarea facturilor de gaze și electricitate.

Amendamentul votat de deputați vorbește despre un nou format de factură, mai clar, și care să poată fi înțeles de “consumatorul mediu”, fără a se defini însă clar ce înseamnă asta și cum vor arăta noile facturi. ANRE și ANPC vor da un ordin comun prin care vor stabili noul format de factură. După cum se înțelege din textul legii, acesta va fi unic la nivel național, pentru toți furnizorii.

Citiți și: Informația pe care trebuie să o știe piteștenii din aceste zone!

Iată textul votat:

“Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, vor stabili, prin ordin comun, un formular unitar de facturare a energiei electrice și a gazelor naturale, care să fie ușor de înțeles de către consumatorul mediu și să cuprindă informații relevante pentru acesta cu privire la depășirea consumului estimat în mod distinct pe facturi, astfel încât consumatorii să poată fi în cunoștință de cauză față de toate elementele de facturare într-un mod clar și precis”.

Factura la energie electrică conține acum, distinct, toate elementele din care este compus prețul final facturat: prețul energiei active, tarifele de transport și sistem, tariful de distribuție, certificatele verzi, contribuția de cogenerare, acciza și TVA. Legea mai trebuie promulgată de președinte.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Florian Marius spune:

    Cam mari facturile. Nu e de vină războiul. S-au scumpit artificial. Uniunea europeană să fie sănătoasă că de acolo nu se trage

  • Ion Stancu spune:

    Ce este taxa de congenerare? Din ce inteleg eu înseamnă că plătim de 2 ori aceeași taxa.

  • Doru spune:

    O porcărie , pe vremuri de mult apuse din ce consumai mai mult plăteai mai puțin . Acum este invers . Exact cînd aș cumpără de la un magazin produse zilnic și în loc să – mi facă o reducere ca îi fac vinzare , sau să țină prețul pe loc îl mărește în fiecare zi. RUȘINE VA VENI O ZI …

  • Doru spune:

    Dreptul la opinie , nu ?. Ce nu va convenit de nu publicați comentariul , am uitat ,, presă independentă „.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90