930 x122 grota rece

combustibil

SE IEFTINEȘTE COMBUSTIBILUL? CE SPUN SPECIALIȘTII

Se ieftinește combustibilul? Ce spun specialiștii.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Consiliul Concurenţei încearcă să inverseze creşterea preţurilor la carburanţi, provocată de reintroducerea supraacizei. Un comparator de preţuri va funcţiona de la jumătatea anului viitor, iar şoferii vor avea informaţii actualizate zilnic, scrie digi24.

Concret, potrivit sursei citate, companiile petroliere ar urma să fie obligate să livreze informații cu privire la prețurile afșate în benzinării.

Citiți și: Tranzacție bancară uriașă! Cum vor fi afectați clienții

Prin intermediul acestui comparator de prețuri, care va aduna date de la aproximativ 1500 de benzinării din toată ţara, cumpărătorii vor știi de unde își pot alimenta autoturismele la cel mai bun preț.

”E mai uşor pentru conducătorii auto să afle care staţie are preţurile mai mici şi atunci ei se vor orienta către acelea. Scăderea numărului de clienţi la staţia cu preţurile mai mari le va forţa pe acestea să reducă preţul ca să poată fi atractive.”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, conform digi24.

Președintele Consiliului Concurenței a mai precizat, potrivit sursei citate, că se va observa o scădere a preţurilor la combustibil, deci o convergenţă a preţurilor spre preţurile mai joase. (Sursă: digi24.ro, Titlul și editarea: ePitești.ro)

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90