930 x122 grota rece

contract colectiv

SINDICATUL ANUNȚĂ NEGOCIERI LA UZINA DACIA

Sindicatul anunță negocieri la uzina Dacia. La uzina Automobile Dacia din Mioveni urmează ca în această lună să înceapă negocierile dintre administrație și sindicat pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

Momentan nu s-a stabilit data exactă la care vor începe negocierile, dar, cel mai probabil, prima rundă va avea loc la sfârșitul lunii. Sunt informații pe care Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), ni le-a oferit în urmă cu puțin timp. Iordache vorbește și despre cererile sindicaliștilor.

”Prima dată se organizează o comisie de negociere din partea sindicatului. Comisia este formată din lideri de organizații. Apoi o să ne întrunim și hotărâm ce anume solicitări avem.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Dincolo de solicitarea care înseamnă bani, sunt și alte solicitări ale salariaților și nu pot eu să spun acum care sunt… Este prematur să discutăm despre negociere neîncepând negocierea.

Ulterior, se propune în scris (n.r. – către administrația uzinei Dacia), iar în momentul acela se dă publicității ce anume solicităm. Până atunci, nu e corect să estimez eu peste așteptările lor sau sub așteptările lor”.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. S-a ajuns până în pragul grevei generale.

Inițial, SAD a solicitat creșterea salariilor cu 600 de lei brut, în timp ce administrația oferea doar 60 de lei. Pe parcursul negocierilor, fiecare parte a mai cedat, administrația mărind oferta de creștere la 80 și apoi la 115 lei.

În cele din urmă, sindicatul și administrația au bătut palma: ”De la data de 1 aprilie se aplică o creștere fixă de 250 de lei, urmând ca de la 1 octombrie să fie aplicată o nouă creștere, de 50 de lei.

Totodată, angajaților li se va oferi o primă de 500 de lei, acordată la semnarea contractului colectiv de muncă. Va fi acordată, în perioada următoare, și o primă de participare la profit, în valoare de 1.500 de lei”, anunța atunci viceliderul sindical Ion Iordache.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA