EcoMoto 930×122

anre

ULTIMA ORĂ! O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU POPULAȚIE

Se scumpesc gazele pentru populație. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Scumpirea va fi de circa 8% și va intra în vigoare miercuri, 10 ianuarie 2018.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

„Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piață, pe baza cererii și ofertei, și constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici.

Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, de 81,48 de lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Citiți și: Alertă pentru fanii McDonald’s!

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8 și 1,1 bani/kwh.

Ca urmare a analizei efectuate de ANRE, pe baza datelor transmise de titularii de licenţă de furnizare care au în portofolii clienți casnici reglementați, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 de lei/MWh.

Modificarea valorii CUG generează o creștere a prețurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale prețurilor, începând din data de 10 ianuarie 2018.

Impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați este de 0,68 de bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creștere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 de Kwh/lună/loc de consum.”, informează ANRE.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90