930×122 CAPRA 5

fisc

ULTIMA ZI! TERMEN PENTRU VENITURILE ARGEȘENILOR

Termen pentru veniturile argeșenilor. Astăzi, 28 februarie 2017, este data limită până la care plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitelor au obligaţia să depună la Fisc declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit – formularul 205 – pentru veniturile obținute în anul 2016.

Citiți și: Ajutor de 2.000 de lei pentru mame!

Informația ne-o furnizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Potrivit sursei citate, veniturile pentru care există obligaţia depunerii formularului 205 sunt cele din dividende, dobânzi, din lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finală, precum şi veniturile din alte surse aşa cum sunt menţionate în articolele 114 și 117 din Codul fiscal.

Citiți și: Impozit pe pensie de la 1 ianuarie!

Formularul 205 trebuie depus şi de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrate pentru veniturile în cazul cărora nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Codul fiscal, şi anume: câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, şi venituri din jocuri de noroc la distantă şi festivaluri de poker.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș precizează că plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor, din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală, din pensii și din arendare, precum şi persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit/venit microîntreprindere, asociate cu persoane fizice pentru care persoanele juridice au obligaţia calculării reţinerii şi plăţii impozitului datorat de persoana fizică NU trebuie să depună formularul 205.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3